Godt, regeringen fremskynder krav til fremtidens byggeri

authorimage
BLOGS
Af: Eelco van Heel
22. okt 2011
I sidste uge blev jeg rigtig glad, da jeg kunne læse, at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen på et samråd i energipolitisk udvalg fortalte, at han vil igangsætte arbejdet med en 2020-standard for byggeri med henblik at standarden kan være klar hurtigst muligt og senest i foråret 2011.

Det lyder måske ikke som en særlig interessant og opsigtsvækkende nyhed. Men vi var mange, der i forsommeren undrede os noget, da Erhvervs- og byggestyrelsen præsenterede det nye bygningsreglement (BR 2010) – uden at beskæftige sig med, hvordan kravene til nybyggeri vil blive efter 2015. Det gav naturligvis usikkerhed blandt aktørerne i byggebranchen. Men også for en lang række af de store danske virksomheder – som for eksempel Grundfos, Danfoss og Rockwool - der udvikler og producerer teknologier, der kan gøre vores bygninger mere energieffektive, er det vigtigt at Danmark har en ambitiøs retningspil for fremtidens energirigtige byggeri og at der stilles ambitiøse målsætninger, som kan stimulere innovation og forskning indenfor denne vigtige sektor.

Derfor var meddelelsen om, at regeringen nu vil speede op på arbejdet med 2020-standarden en særdeles positiv melding at modtage. Såvel byggebranche, materialeproducenter, rådgivere og bygherrer vil nu i løbet af kort tid få et solidt grundlag for at kunne sikre en bedre energiplanlægning i byggeriet og udvikling af nye teknologier, ligesom vi forhåbentlig også kan få fjernet de uhensigtsmæssigheder i BR2010, som allerede er konstateret. Til gavn for klimaet og for samfundet.

Hen over sommeren har der fra forskellige sider været en løbende dialog med regeringen om disse spørgsmål. Jeg håber, at dialogen vil fortsætte med at være konstruktiv og frugtbar. Vi har nemlig stadig masser af udfordringer at håndtere i vores fælles bestræbelser på at gøre Danmark til en grøn vindernation på klima- og energiområdet. For eksempel at få taget radikalt fat dér, hvor det helt store potentiale for energibesparelser ligger – nemlig ved renovering af den eksisterende bygningsmasse.
Profil
Eelco van Heel authorimage • Født i Holland 1955. Uddannet Eq.cand.agro., Hogere Landbouw School, 1978. • CEO Rockwool International A/S siden 2004. COO i Rockwool International 2001-2004. Divisionsdirektør i Rockwool International A/S 1993-2001. • Administrerende direktør i Grodania A/S 1991-1993.
Tidligere bloggere på borsen.dk