Ipnordic

Kunden i centrum og annoncering i Børsen er Ipnordics opskrift på succes

I Gråsten finder man en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder, Ipnordic, som på seks år er gået fra at være to til over 150 medarbejdere. Det er endda sket på et marked, hvor konkurrenterne ikke alene er kæmpestore, men også har en enormt høj kendskabsgrad. Det afskrækkede dog ikke de to iværksættere fra at tage kampen op mod giganterne med formlen “sublim kundeservice, ingen bindinger for kunden og annoncering i Børsen”. Det har indtil videre sikret virksomheden to gazellekåringer i dens relativt korte levetid.

Vi ville skabe en virksomhed, hvor vi selv havde lyst til at være kunde
Ipnordics CEO, Thorben G. Jensen, fortæller: “Det hele startede, da vi selv var ude for at købe et telefonanlæg, og det, vi oplevede, var, at vi skulle købe noget, vi egentlig ikke rigtig vidste hvad var. Vi kunne ikke få det på prøve, og der var en meget stor regning, som skulle betales, før vi kunne komme i gang med at bruge systemet. Det var det, som skabte grundidéen til at starte en virksomhed, hvor vi selv havde lyst til at være kunde. Så var det ellers i gang med at programmere et telefonanlæg selv. Efter at vi havde solgt til venner og bekendte, havde vi brug for at komme bredere ud. Vi startede med at annoncere i Børsen med en ganske lille rubrikannonce, og så begyndte telefonen at ringe. Dengang havde vi en lille annonce i avisen hver anden uge, men i dag kører vi helsider flere gange om ugen.”

“Vi er godt klar over, at Børsen ikke har flest læsere, men alligevel er det fra Børsen, vi får flest henvendelser på vores annoncer” – Thorben G. Jensen, CEO, Ipnordic

Det trykte medie kan noget, som de digitale medier ikke kan
“Vi går altid vores egne veje, hvad annoncering angår. Vi laver forholdsvis store og teksttunge annoncer, hvor vi belyser nogle hverdagsproblemer inden for telefoni. Da vi startede med det, blev vi ringet op af en række reklamebureauer, som fortalte os, at det ville blive dyrt, og at vi ikke ville få værdi ud af vores annoncer. Her tre år senere kører vi stadig samme strategi, og det, vi ser, er, at folk forstår budskabet. Vi har ofte hørt historien fra bureauer om, at det trykte medie er dødt, og at al markedsføring bør foregå online. Her er vi slet ikke enige. Vi mener, at det trykte medie giver mulighed for at kommunikere med nogle mennesker, som ikke er online uafbrudt. Vi har altid troet på det trykte medie, og i vores verden kan det trykte medie noget, som de digitale medier ikke kan. Vi vælger at køre vores teksttunge annoncer kontinuerligt, da vi godt ved, at folk ikke nødvendigvis læser annoncen første gang, og derfor skal vi have en løbende eksponering.”

Ipnordic fokuserer primært på business-kanalerne
“Vi har igennem flere år annonceret i de store landsdækkende aviser, men vi rammer bedst vores målgruppe i Børsen. Vi er godt klar over, at Børsen ikke har flest læsere, men alligevel er det fra Børsen, vi får flest henvendelser på vores annoncer. Foruden avisannoncering kører vi tv-reklamer på TV 2 News, da vi også her rammer business-segmentet. Vi vil gerne være til stede der, hvor erhvervslivet er. Vi befinder os i et marked, hvor vores konkolleger har mange ansatte og enorme markedsføringsbudgetter. Det tvinger os til, med et forholdsvis beskedent budget, at gå efter at ramme der, hvor vi kan ramme bredest. Vi slår aldrig på priserne i vores annoncer, vi slår på vores høje service og går mere efter brandingværdien. Vi er på seks år gået fra at være ikkeeksisterende til at have en pæn kendskabsgrad inden for erhvervslivet, og her har Børsen en stor del af æren.”

LÆS OGSÅ: Formueplejes erfaring med avisannoncering

Vi sætter kunderne og deres problemer i fokus
Thorben G. Jensen fortsætter: “Telebranchen er meget konservativ, og det er nogle store spillere, der tidligere har sat dagsordenen. Samtidig er vi på et marked, hvor priserne er i frit fald. Vi vil gerne fortælle historien om, at de dage, hvor man skulle binde sig til et teleselskab, er slut. Det er kunden, som bestemmer og skal have det rigtige produkt hele tiden. Det har vi brugt rigtig mange kræfter på at forklare. Generelt er kunden blevet sat ud af fokus i telebranchen, men vi har valgt at sætte kunden i fokus i vores virksomhed. Det betyder ofte, at når vi får en kunde ind, går der ikke så lang tid, før kundens nabo også kommer til os. Det kan naturligvis kun lade sig gøre, fordi vi leverer et godt produkt, og fordi vi løser kundens behov på nogle helt reelle betingelser. Samtidig har vi nogle medarbejdere, som er meget engagerede i deres arbejde og gør en stor dyd ud af at sørge for, at vores kunder får det, de gerne vil have.

Vi befinder os i en branche, hvor det er normalt at skulle minimere priserne, og det går oftest ud over kundeservicen. Der er vi gået den modsatte vej. Det har gjort, at vi oplever en enorm vækst. Fordi vi ikke binder vores kunder kontraktligt, kan de i princippet være væk i morgen alle sammen. Derfor skal vi gøre os ekstra umage hver dag.”

Det vil jeg anbefale andre, som starter op i dag
“Selv om midlerne er små, skal man turde bruge penge på at fortælle den gode historie. Det gælder om at finde nogle medier, som repræsenterer ens målgruppe og kan hjælpe med at få ens værdier ud til målgruppen. Sørg for at få et godt samarbejde med det/de medier. Vi befinder os selv på et marked, hvor alle kender de store spillere, så for os har det været vigtigt at slå vores navn fast i folks bevidsthed, for ingen køber teleydelser af et ukendt firma. Jeg vil anbefale andre at overveje, om det er vigtigt i deres verden.”

Thorben G. Jensen, Ipnordic

P.S. Få chefkonsulent Thomas Christensens 5 gode råd, til at få mest muligt ud af din markedsføring.

NYHEDSBREV

Gå aldrig glip af spændende cases og gode råd fra Børsen Brands.

Nyheder

Hvad en global virus betød for brand safety og værdibranding

Hvad en global virus betød for brand safety og værdibranding

Det skete for os i Børsen Brands, som det skete for så mange andre i marts og april 2020. Det hele gik i stå et øjeblik. Som en kanin i billygter frøs vi alle sammen og anede ikke, i hvilken retning vi skulle løbe i angst for, hvad der var ved at ramme os. Men i løbet...

Secher Fine Art & Design

Secher Fine Art & Design

Målsætning Da det københavnske galleri Secher Fine Art & Design fik en særlig samling af værker af den kendte maler Asger Jorn til salg, var det oplagt at markedsføre den med engagerende storytelling til Børsens målgruppe. Målsætningen med kampagnen for Secher...