Formuepleje

Hos Formuepleje værdsætter de den trykte avisannonce – af den simple årsag, at den giver effekt. Søren Verup, kommunikationschef i Formuepleje, deler her sine erfaringer med de trykte medier og samspillet med online.

Alt skal være online i dag
Der er en tendens i tiden til, at alt skal være digitalt. Det giver naturligvis den fordel, at man nøjagtigt kan måle antallet af leads, men hos Formuepleje oplever vi, at der er vindue for ikkedigital markedsføring som f.eks. avisannoncering og breve.

Offlinemarkedsføring giver digital effekt
Hos Formuepleje har vi testet forskellige former for kampagner, f.eks. kørte vi forrige år en kampagne udelukkende i dagblade. Her oplevede vi, at trafikken på vores hjemmeside steg. Vi kunne se, at den kom fra organisk søgning via Google. Det vil sige, at folk havde set vores annonce og derefter søgt på Google efter budskaberne i vores annonce. For os er avisannoncering ikke et passivt medie og heller ikke til ren imagepleje, som det kan have ry for. Vi oplever, at vores avisannoncer giver reel effekt, for når vi kører kampagner i dagbladene, bliver vi kontaktet af potentielle kunder.

Udnyt synergien mellem offline og online
I dag benytter vi en kombination af printannoncering og onlinebannere, med hovedvægten af budgettet på print, da vi oplever en synergi mellem de to medier. Folk ser annoncen i avisen, og når de efterfølgende er online, bliver de påmindet om vores budskab via vores onlinebannere, og så handler de. Vi ser det som en fordel at spille på flere heste i vores markedsføring og derigennem udnytte den synergi, der opstår.

Her egner print sig godt
Fordelen ved print er, at det egner sig godt til de komplicerede budskaber, som det kræver tid at forstå. I vores branche er det en lang beslutningsproces, når folk skal vælge et firma til at forvalte deres private formue. Vi oplever, at avisen er mere troværdig end f.eks. medier som tv og radio. Ofte har man med tv- og radioreklamer glemt, hvem annoncøren er, når reklamen slutter. Jeg tror på, at vi træner øjet til at undgå reklamer – især dem, vi ikke selv har valgt, som f.eks. på tv og radio. Avisen har den fordel, at der er ro om dit budskab, og så har læseren selv betalt for mediet, hvilket gør interessen og opmærksomheden større.

Avisen tiltrækker og fastholder forretning
Når vi annoncerer i Børsen, er det, fordi målgruppen har høj indkomst, og fordi de er meningsdannere i forhold til deres omgangskreds. Desuden bruger vi Børsen til at bekræfte vores nuværende kunder i, at de har truffet det rigtige valg ved at være kunde hos os. Vi benytter os af Børsens 1. sektion og Børsen Penge, som er naturlige kanaler for os. Dog kan jeg ikke se Formuepleje i et rent annoncetillæg. Det skal være reelt og troværdigt – det er vigtigt for os.

Søren Verup, Formuepleje

P.S. Få 6 gode råd til magasinannoncering.