5 gode råd, hvis du vil have mest muligt ud af din markedsføring

Ipnordic er gået fra ukendt til landskendt på rekordtid. Med udgangspunkt i Ipnordics CEO, Thorben G. Jensens, gode råd har vi her samlet en række konkrete råd til dig, der vil have succes med din markedsføring.

1

Brug penge på at fortælle den gode historie
Du skal turde bruge penge på at fortælle den gode historie i det rette medie, som repræsenterer de værdier, din virksomhed står for. Mange virksomheder producerer masser af kvalitetsindhold, der aldrig kommer længere ud end virksomhedens hjemmeside og Facebook-væg.

Joe Pulizzi fra Content Marketing Institute har udtalt sig om netop den udfordring: ”Selv om vi ser forbedringer, så er der alt for mange brands, der producerer indhold og så bare regner med, at folk kommer af sig selv. Men sandheden er, at hvis man ikke allerede har et loyalt publikum, så er det helt afgørende, at man afsætter seriøse budgetter til at promovere sit indhold, så det kan blive fundet.

Man kan jo spørge lidt filosofisk: Hvis du laver indhold, og ingen ser det, har du så overhovedet lavet indhold?”

2

Fortæl, hvorfor du er i markedet
På gazellekåringerne 2016 så vi, at de gazeller, som klarede sig bedst, havde et klart formål og var i stand til at forklare, hvorfor de er i markedet. Hør Niels Lunde forklare, hvad vi kan lære af de hurtigst voksende virksomheder. Det er ikke nok at fortælle, hvad du laver, og hvordan du laver det. Du skal fortælle, hvorfor du laver det, og hvordan dit produkt eller din serviceydelse kan ændre noget for kunderne eller omverdenen. Se Simon Sineks Ted Talk, og bliv inspireret til at starte med ”hvorfor”.

 

3

Det rigtige medie
Når du har defineret, hvilket medie der er rigtigt for dig og din målgruppe, så tag kontakt til mediet, og få en uformel snak om, hvordan det kan hjælpe dig med at ramme din målgruppe bedst muligt. Mediehuse ligger inde med utrolig megen viden om alt fra målgruppe- og markedsanalyser til målgruppens holdninger, købsintentioner og forbrug. Medierne hjælper gerne med rådgivning, så I får mest muligt ud af jeres annoncekroner. Dit medievalg smitter af på dit brand og kan virke som et kvalitetsstempel set fra modtagerens synsvinkel. Uanset hvilket medie du bruger, så sørg for at opbygge et godt samarbejde med det.

4

Brug kampagnen aktivt i salgsøjemed
Når I kører markedsføring i eksterne medier, så er det vigtigt, at I også markedsfører det internt over for jeres salgsorganisation. Ud over at det vil være en stor motivationsfaktor for medarbejderne, skal de vide, hvad I forventer at få ud af kampagnen. Salgsorganisationen skal udnytte det aktivt i sit salgsarbejde, at I er ude og er synlige hos jeres potentielle og nuværende kunder. Din salgsorganisation vil formentlig opleve, at det bliver nemmere at booke møder, da jeres brand vil være i frisk erindring hos potentielle kunder. Så klæd salgsorganisationen på til det, og udnyt den brandingværdi og top-of-mind, I opnår, når I annoncerer.

5

Ekstern markedsføring giver intern stolthed
Det er ikke kun salgsorganisationen, som skal vide, at I kører kampagne eksternt. Hele organisationen skal vide det. Ligesom hos Fujitsu vil I opleve en stolthed fra jeres medarbejdere, når de ser jeres virksomhed i eksterne medier. Desuden kan I bruge det aktivt i kampen om at tiltrække dygtige kandidater.

God fornøjelse med din markedsføring.

Thomas Christensen
Chefkonsulent

P.S. Hvis du vil høre Ipnordics erfaring med annoncering, så læs med her

NYHEDSBREV

Gå aldrig glip af spændende cases og gode råd fra Børsen Brands.

Nyheder

Hvad en global virus betød for brand safety og værdibranding

Hvad en global virus betød for brand safety og værdibranding

Det skete for os i Børsen Brands, som det skete for så mange andre i marts og april 2020. Det hele gik i stå et øjeblik. Som en kanin i billygter frøs vi alle sammen og anede ikke, i hvilken retning vi skulle løbe i angst for, hvad der var ved at ramme os. Men i løbet...

Secher Fine Art & Design

Secher Fine Art & Design

Målsætning Da det københavnske galleri Secher Fine Art & Design fik en særlig samling af værker af den kendte maler Asger Jorn til salg, var det oplagt at markedsføre den med engagerende storytelling til Børsens målgruppe. Målsætningen med kampagnen for Secher...