Gode historier fanger den rigtige målgruppe

Native advertising giver mulighed for at arbejde med forskellige storytelling-tilgange og -stemninger – netop for at sikre, at de gode historier fanger den rigtige målgruppe.

Med native advertising kan man nå en specifik målgruppe med en specifik historie på et specifikt tidspunkt. Det er en vigtig opgave at matche brands og kampagner med det rigtige medie, så der kan sikres et optimalt resultat.

Starcom hjælper virksomheder med at udvælge det rigtige medie. “Vores rolle er at rådgive kunderne og finde det medie, der passer bedst til deres kampagne. Børsens læsere går lidenskabeligt op i teknologi, design og livsstil. Vi anbefaler Børsen, når en kampagne skal nå denne specifikke målgruppe,” siger Evelyn Vatne, chef for Print/OOH, Starcom.

“Børsens kommercielle journalister er dygtige og ved, hvad læserne vil have. Vi oplever engagement, idealisme og faglig stolthed.” – Evelyn Vatne, chef for Print/OOH, Starcom

“Børsens kommercielle journalister er dygtige og ved, hvad læserne vil have,” siger hun.

“Vi oplever engagement, idealisme og faglig stolthed. I vores samarbejde går den faktiske proces meget glat, fordi vi har et fælles mål, nemlig at gå i detaljer med fascinerende historier. Vi modtager rapporter i løbet af processen, og journalisterne holder os opdaterede med hensyn til, hvordan artiklerne ‘performer’. De forbedrer overskrifter eller andet, så så mange læsere som muligt klikker ind på artiklerne. Jeg er aldrig i tvivl om, at vi er i sikre hænder,” fortsætter Evelyn Vatne.

Effektiv native-kampagne skabte engagement og trafik
I foråret 2018 samarbejdede Samsung, mediebureauet Starcom og Børsen om en serie native-artikler og advertorials som led i en større nordisk kampagne for lanceringen af Samsungs nye QLED-tv. Kampagnen, som kørte online på borsen.dk og pleasure.dk samt på print i magasinet Pleasure, bestod af fire native-artikler og seks advertorials. Alt indhold blev produceret af Børsens kommercielle journalister.

“Native advertising giver os mulighed for at sætte fokus på vores produkter på en engagerende måde. Når man taler om QLED-tv, kan det nemt gå hen og blive meget teknisk. Derfor var det vigtigt, at historierne blev fortalt på en måde, der passede til læsernes interesser og værdier, også til læsere, der måske ikke var helt up-to-date med den nyeste teknologi,” siger Sara Ahlgren, Nordic category marketing manager, Samsung.

Samsung leverede materialet og kilderne til den kreative produktion og var gennem hele processen en effektiv sparringspartner for journalisterne, som producerede indholdet. Samtidig sørgede Børsens team for at give feedback, således at både kunden og mediebureauet følte sig trygge.

LÆS OGSÅ: Det er ikke hver dag, man får 3 min. og 39 sekunder sammen med 4472 erhvervsfolk

“Formålet med de elektroniske native-artikler var at inspirere, og de fortalte derfor i lidt mere generelle vendinger om tendenserne inden for design, tv-teknologi og udvikling i billedkvalitet. Her fokuserede vi på storytelling, som er effektivt, når man gerne vil positionere et brand,” siger Stine Bjerre Herdel, creative head, Børsen Creative.

“I modsætning hertil holdt vi de seks advertorials i det trykte Pleasure-magasin og på pleasure.dk mere til de specifikke produktdetaljer. Ved at kombinere formaterne kan vi nå læsere på forskellige stadier af kunderejsen,” fortsætter hun.

Samsung-kampagnen vandt flot pris
Samsung og Starcom havde opstillet klare KPI’er for kampagnen, hvilket var til stor gavn for Børsens team, der producerede det kreative indhold.

“Det var helt klart fra starten af, hvad Samsung ønskede at opnå, så vi kunne identificere perspektiver, som vi forudså ville fungere godt. Samtidig vidste vi helt præcist, hvad vi skulle måle, og vi var i stand til løbende at målrette og justere indholdet, alt efter hvilken positionering Samsung ønskede,” siger Stine Bjerre Herdel, som anså processen med kampagnen for at være optimal, ikke mindst fordi der var en klar fordeling af opgaver mellem Børsen, mediebureauet og kunden samt en klar aftale, der gjorde, at processen forløb glat. De klare mål og den optimale proces var med til at sikre, at kampagnen vandt sølv i kategorien “Most effective native advertising campaign” på Native Advertising Days 2018.

P.S. Vil du se Samsungs prisvindende kampagne, så klik her.

NYHEDSBREV

Gå aldrig glip af spændende cases og gode råd fra Børsen Brands.

Nyheder

Hvad en global virus betød for brand safety og værdibranding

Hvad en global virus betød for brand safety og værdibranding

Det skete for os i Børsen Brands, som det skete for så mange andre i marts og april 2020. Det hele gik i stå et øjeblik. Som en kanin i billygter frøs vi alle sammen og anede ikke, i hvilken retning vi skulle løbe i angst for, hvad der var ved at ramme os. Men i løbet...

Secher Fine Art & Design

Secher Fine Art & Design

Målsætning Da det københavnske galleri Secher Fine Art & Design fik en særlig samling af værker af den kendte maler Asger Jorn til salg, var det oplagt at markedsføre den med engagerende storytelling til Børsens målgruppe. Målsætningen med kampagnen for Secher...