Anders Andersen Rengøring

I 1968 afsluttede en 17-årig ung mand folkeskolen – uden større interesse for at fortsætte i den akademiske verden. Men den unge mand havde et drive og et sæt værdier, som gjorde ham i stand til at skabe en virksomhed bygget på et fundament af ordentlighed. Her 50 år senere beskæftiger hans virksomhed næsten 1000 mennesker. Anders Andersen hed den unge mand, og den dag i dag spiller han stadig en aktiv rolle som leder i Anders Andersens Rengøring.

Det var netop en kommunikationsopgave om firmaets 50 års jubilæum her i 2018, som kommunikationschef hos Anders Andersens Rengøring, Jørg Gøttler, skulle have løst. Ønsket var nemlig at få fortalt erhvervsledere, kunder og samarbejdspartnere den gode historie om, hvad Anders Andersens Rengøring står for, og hvordan virksomheden er nået dertil, hvor den er i dag.

Jørg Gøttler fortæller: ”Det, der tiltalte os ved annoncørbetalt indhold, var, at vi fik mulighed for at komme med input til artiklen, som så blev bearbejdet af Børsens kommercielle redaktion. Havde vi lavet det som en klassisk annonce, ville det uden tvivl have været alt for kedeligt. Dét med at tro, at ens egen historie er så fantastisk, at medier gider at bringe den af sig selv, er utopi – det når sjældent længere end til den lokale avis. Derfor tænkte vi, at annoncørbetalt indhold kunne være en spændende måde at få historien ud på.”

“Alene det, at 4472 unikke personer har læst artiklen om jubilæet, og at de i gennemsnit har brugt 3 minutter og 39 sekunder i selskab med vores virksomhed, har i høj grad overgået vores forventninger” – Jørg Gøttler, kommunikationschef, Anders Andersens Rengøring

Høj troværdig skabte en succeshistorie
Jørg fortsætter: ”Den artikel kunne vi ikke selv have lavet – det var et godt fagligt samarbejde, vi havde med folkene fra Børsen, og vi fik en helt anden artikel ud af det, end vi selv ville have været i stand til at lave. Artiklen havde et touch af seriøsitet og dokumentation, hvilket var med til at give den troværdighed. Faktisk fornemmer jeg ikke, at folk har opfattet det som en annoncørbetalt artikel, men at de har læst den som en almindelig redaktionel artikel, selv om den var tydeligt deklareret med ”Annoncørbetalt af”. Vi har fået mange positive reaktioner på artiklen. Alene det, at 4472 unikke personer har læst artiklen om jubilæet, og at de i gennemsnit har brugt 3 minutter og 39 sekunder i selskab med vores virksomhed, har i høj grad overgået vores forventninger.”*

Tag udgangspunkt i læserens verden
”Vi havde i forvejen lavet en brainstorm med en masse punkter, men det kan være svært selv at se, hvad der er interessant, så det var rigtig godt at få en udefra til at plukke i det og se på, hvad der kunne være interessant for Børsens læsere. Børsens kommercielle journalist satte et nutidigt begreb som disruption op imod de klassiske dyder med vinklen: ”Glem disruption – klassiske dyder skaber din 1000-mands virksomhed”. Det er sådan noget, erhvervsledere godt gider at læse. Vi har et hav af fotos internt, men (red: den kommercielle) journalist havde en idé om, at der skulle noget andet til, og fik taget nogle gode fotos til artiklen.

Det gode ved Børsens kommercielle folk er, at de tænker: ”Hvordan kan jeg lave en artikel, som er relevant for Børsens læsere?”. Havde vi selv skullet lave artiklen eller få et bureau til det, havde det været med udgangspunkt i vores egen verden. Det perspektiv gør en kæmpe forskel,” siger Jørg Gøttler.

LÆS OGSÅ: Unik boligejendom krævede unik markedsføring

Hvornår skal man vælge annoncørbetalt indhold?
”Det, der kan være svært, er at tage skridtet til at vælge annoncørbetalt indhold, fordi man afgiver noget kontrol, man kan blive nervøs for, hvordan artiklen bliver, men det gode er jo netop, at man har mulighed for at slå bremsen i, hvis der er noget, man ikke synes skal med. Har man et konkret kommunikationsbehov, som vi havde, så er annoncørbetalt indhold en ideel mulighed. Man skal derimod ikke tænke i konkret salg, når man laver en annoncørbetalt artikel. Så falder troværdigheden. I bund og grund giver annoncørbetalt indhold det, vi alle drømmer om: mulighed for at få en god pr artikel i medierne,” slutter Jørg Gøttler.

Jørg Gøttler, kommunikationschef, Anders Andersens Rengøring

Er du blevet nysgerrig efter at læse artiklen om Anders Andersens Rengøring – så kan du finde den her: Glem disruption: Klassiske dyder skaber din 1000-mands virksomhed.

P.S. Få Christian Bartels 5 gode råd til, hvordan du skaber indhold der springer KPI-barometeret.

 

*Læsetiden er målt i Google Analytics. I Cxense er læsetiden 2:02.