Kvänum

Kvänum leverer kvalitetskøkkener, luksusgarderober og inventar til hele boligen. Virksomheden oplever en stigende interesse for at renovere, så det passer til stilen og arkitekturen i det pågældende hus. Den type kunder, der har overskud til det, har typisk en god indtægt og mulighed for at gå i dybden med renovering af deres bolig. Derfor er Børsens læsere vigtige for Kvänum, da læserne netop repræsenterer den målgruppe. Læs med, når marketing manager Dorthe Due Theilade deler sin erfaring med magasinannoncering.

Gå efter de betalte magasiner
Vi annoncerer i Børsen Pleasure, fordi det er et livsstilsmagasin, som bliver læst af både mænd og kvinder. I Pleasure står vores annoncer side om side med interessante seriøse artikler, som matcher vores produkt og det, vi gerne vil signalere. Desuden afspejler de andre annoncører i Pleasure vores niveau i kvalitet, pris og eksklusivitet. Det er min klare fornemmelse, at det trykte medie har mest vægt, og det er det, vi får mest ud af.

Det, at Pleasure kun udkommer med Børsen, gør det eksklusivt, for det er Børsens læsere, vi gerne vil nå. Der findes mange gratis magasiner, men det er ikke alle, som er lige værdsat af modtagerne. Vi er til stede i enkelte gratismagasiner, men generelt styrer vi uden om dem.

“Det er min klare fornemmelse, at det trykte medie har mest vægt, og det er det, vi får mest ud af” – Dorthe Due Theilade, marketing manager Kvänum

Magasiner har længere levetid
Vi har ikke noget imod at annoncere i dagbladene, men fordelen ved magasiner generelt er, at de har længere levetid. Jeg synes, at de store annoncer fortjener at blive set mere end en enkelt dag. Annoncen står skarpere på glittet papir i forhold til avispapir – det får en anden eksklusivitet, og produkterne kommer mere til deres ret.

LÆS OGSÅ: Formuepleje – Printannoncer er et åbent vindue for offlinemarkedsføring

Effektmåling er en udfordring
Effekten af vores magasinannoncer er svær at måle, da vi er til stede i rigtig mange medier på samme tid. Det sker dog, at der står en kunde med et magasin i hånden og vil købe præcis den garderobe, som er i annoncen. For os handler det meget om at være synlige og til stede på mange kanaler for at påvirke vores målgruppe.

Insister på en god placering
Hvis jeg skal give et god råd til andre, som ikke har annonceret i magasiner før, er det at insistere på at være på en højreside, og gerne så langt fremme i magasinet som muligt. Det er noget, jeg har lært hen ad vejen. I et magasin er der mere tid til fordybelse, og det kan være en god idé at have en lidt mere forklarende tekst i annoncen, fordi folk har bedre tid. Jeg tror på, at vores målgruppe er kritiske med, hvad de bruger deres tid på, og de forventer ordentlig, saglig kommunikation.

Kontinuitet i indrykning og grafisk udtryk
Bliv ved med at være synlig for at opbygge genkendelighed – lad være med at stoppe midt i en proces, selv om du ikke umiddelbart synes, det giver noget. Du har allerede investeret en masse penge i at være synlig, og det tager måske lidt længere tid, end du selv forventer. Hold fast i det grafiske udtryk; det er med til at bevare troværdigheden og genkendelsen. Gentagelser af samme billede kan være fornuftigt, for selv om vi er ved at være trætte af at kigge på det, så er det først her, læserne begynder at genkende vores annoncer. Vi har tidligere skiftet en del rundt i billederne, men vi er meget bevidste om ikke at gøre det længere.

Her får vi mest ud af annoncekronerne
Når vi annoncerer hos Børsen, er det, fordi vi skal være til stede der, hvor vores kunder og målgruppe er. Børsen har en seriøsitet, og læserne repræsenterer en indkomstgruppe, som vi gerne vil nå. Vores produkt er meget eksklusivt, og vores kunder er kvalitetsbevidste og kræsne. Det, at Børsen er en landsdækkende avis i modsætning til de fleste andre aviser, er et plus for os. Danmark er meget delt op i Jylland og Sjælland. I forhold til erhversstof læses Jyllands-Posten meget i Jylland, mens det på Sjælland primært er Berlingske, som læses. Derfor får vi mest ud af vores annoncekroner i Børsen, da vi gerne vil dække hele Danmark.

Dorthe Due Theilade, marketing manager, Kvänum

P.S. Få 6 gode råd til magasinannoncering.