Iveco

Målsætning

Biogas fylder meget lidt i den danske transportsektor, og den italienske lastbilproducent Iveco, der bl.a. producerer lastbiler, der kører på biogas, ville gerne have belyst nogle af de klimamæssige fordele ved biogas frem for eksempelvis diesel, der er det dominerende brændstof i transportsektoren.

Løsning

Emnet kan være svært at folde ud i et traditionelt annonceformat, så Børsen Creative foreslog at lave en klassisk, journalistisk erhvervshistorie, der tog udgangspunkt i den verserende klimadebat, der også foregår i erhvervslivet. For at forøge målgruppens størrelse blev Facebook købt til. Børsen skriver i forvejen om de dagsordener, der optager erhvervslivet, og ved at kombinere en artikel med et opslag på Facebook kunne budskabet udbredes til endnu flere beslutningstagere.

Resultat

Native-artiklen startede en markant debat på Facebook, som var en helt ny situation for Iveco, der ellers var vant til at målrette indholdet til chaufførerne af lastbilerne. Derudover var virksomheden med til at sætte dagsordenen i første skærmbillede på en af de store erhvervsaviser, selvom den var et af de mindre brands på markedet. Det var en effektiv måde at få vendt et tankesæt omkring transportsektorens bæredygtighed, og artiklen levede videre på Facebook, hvor der opstod en seriøs og saglig debat, som Iveco kunne være med til at moderere.

Tårnhøje afgifter står i vejen for klimafremskridt

Danmark misser en oplagt mulighed for at forbedre klimaregnskabet markant, fordi tårnhøjt afgiftstryk gør gasdrevne køretøjer alt for omkostningstunge.

Klik her for at læse artiklen 

Skal vi samarbejde?

Kontakt os på 72 42 33 20 eller brands@borsen.dk,
og få en uforpligtende snak om, hvad et samarbejde med Børsen Creative kan tilbyde din virksomhed.