Gazellen er et kæmpe skulderklap til vores medarbejdere og et symbol på, at vi er vækstdrevne”

Garnvirksomheden Hobbii blev sidste år kåret som Børsen Gazelle 2020 og landets hurtigst voksende virksomhed. Ud over at være et stort skulderklap til virksomhedens ansatte, som har gjort det muligt, så har titlerne også resulteret i en større opmærksomhed fra potentielle medarbejdere og samarbejdspartnere. 

Af Jackieline Panduro Gyrup 

28. september 2021

At Hobbii blevet grundlagt i 2015 var lidt tilfældigt. Stifterne, som bestod af fire venner med en marketingforretning, der solgte produkter på vegne af andre, havde ikke en dyb passion for garn. Dog havde de observeret, at der var stor interaktion og salg, når de annoncerede for strikkepinde, hæklenåle og garn. Derfor købte de en palle garn hjem og begyndte at sælge online. Det blev startskuddet på Hobbiis væksteventyr.  

I dag tæller virksomheden 375 medarbejdere, fem fysiske butikker i Danmark og en i Tyskland, og sidste år kunne virksomheden kalde sig Børsen Gazelle 2020 og Danmarks hurtigst voksende virksomhed med en vækst på 3167 pct. på fire år. 

”Vores kåring som Børsen Gazelle i 2020 er et kæmpe klap på skulderen og anerkendelse over for vores ansatte af det enorme stykke arbejde, de har leveret. Vi var selvfølgelig ærgerlige over, at coronapandemien satte en stopper for, at vi kunne samles til en stor gazellefest. Men anerkendelsen var vigtig i en tid, hvor vi ikke kunne mødes,” siger direktør i Hobbii Jeppe Kallesøe Odefey.  

Den øgede opmærksomhed, der har været omkring Hobbii i forbindelse med gazellekåringen, har betydet, at virksomheden har fået endnu lettere ved at tiltrække nyt talent, og at flere leverandører har henvendt sig med henblik på samarbejde. 

”Vi har altid gjort meget ud af at have medarbejdere, der er dygtige inden for deres område. Hvad enten det er markedsføring, passionerede hæklere og strikkere eller strikkedesignere. Efter vi er blevet mere kendte som virksomhed, og folk ved hvem vi er, oplever vi, at det er blevet endnu lettere at tiltrække de dygtigste medarbejdere,” fortæller Jeppe Kallesøe Odefey. 

Et synligt bevis på vækst 
For at have et varigt og synligt bevis på virksomhedens vækst, valgte Hobbii sidste at købe årets gazellepakke med gazellediplom, gazellelogo og den ikoniske gazellestatuette. 

”Vi købte gazellepakken, fordi det var vigtigt for os at minde vores medarbejdere om, at det er deres arbejdsindsats, der har ført til, at vi kunne kalde os Børsen Gazelle 2020. Vi har haft gazellestatuetten stående, så alle medarbejderne kunne se den. For os er den også et symbol på, at vi er vækstdrevne. Det ligger i vores dna, at vi vil vækste, og at vi hele tiden vil fremad,” siger Jeppe Kallesøe Odefey og fortæller, at de har brugt gazellelogoet i deres e-mails internt og eksternt til medarbejdere og leverandører og i præsentationer. Igen for at huske medarbejderne på, hvor stort et arbejde de har leveret og over for samarbejdspartnere for at skilte med, hvad Hobbii har opnået.  

”Jeg oplever, at medarbejdere såvel som samarbejdspartnere bliver glade, når de ser gazellen. Der er også flere af vores samarbejdspartnere, der har lykønsket os med vores gazellestatus. Blandt andet Eksportkreditfonden i forbindelse med, at vi fik ny finansiering i sommers.”