Lars Larsen er gået bort - 71 år gammel

null

386230_16_9_large_674.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. aug 2019 KL.10:36
Opdateret kl. 09.12 - Lars Larsen er afgået ved døden. Han blev 71 år gammel. 

Det skriver Jysk i en meddelelse. 

Ifølge meddelelsen sov Lars Larsen stille ind tidligt mandag morgen i sit hjem ved Silkeborg med den nærmeste familie ved sin side. 

Han efterlader sig sin kone, to børn og fire børnebørn. 

"Vi har i dag mistet vores far, mand og bedstefar, og Danmark har mistet en enestående købmand. Han vil blive savnet af os alle, og når vi har sørget over vores store tab, vil vi fortsat gøre vores bedste for at videreføre hans imponerende livsværk," udtaler Lars Larsens søn Jacob Brunsborg, der er  bestyrelsesformand i Lars Larsen Group.

Efter mere end 40 år valgte Lars Larsen, eller Købmanden, som han var kendt som af kollegerne, i slutningen af juni i år at overdrage formandsposten for Lars Larsen Group til sin søn.

Generationsskiftet kom før end planlagt, men skyldtes, at Lars Larsen havde fået konstateret leverkræft, der havde spredt sig. Derfor ville han bruge sin tid og sine kræfter på familien, lød det fra Lars Larsen i slutningen af juni.

I 1979 åbnede Lars Larsen den første Jysk Sengetøjslager-butik i Aarhus og allerede fem år efter åbnede Jysk en række butikker i Tyskland med navnet "Dänisches Bettenlager".

I 1987 sendte Lars Larsen den første reklame på tv med sit velkendte slogan "Go'daw - jeg har et godt tilbud til dig".

Siden har Lars Larsen bl.a. købt aktiemajoriteten i møbelkæden Bolia, virksomheden skiftede navn til Jysk, ekspanderede i Østeuropa og i 2016 afslørede Lars Larsen første gang planerne for generationsskiftet, hvor han oprettede den erhvervsdrivende fond Lars Larsens Jysk Fond, der skulle overtage magten med Jysk-koncernen.

I april kunne Jysk fejre 40-års jubilæum med flere end 2700 butikker i 52 lande og en omsætning på 27 mia. kr.

I meddelelsen skriver Jysk, at arbejdet med at sikre koncernens fremtidige succes fortsætter som hidtil med Jan Bøgh som adm. direktør. 

”Inden sin død var Lars Larsen med til at træffe beslutningen om at slå de to hidtidige dele af Jysk sammen til én organisation. Den vigtige opgave vil jeg fortsat gå til med al min energi, så vi inden for få år står med et samlet og endnu stærkere Jysk, som helt i Købmandens (Lars Larsen, red.) ånd kan sikre et godt tilbud til vores kunder i fremtiden,” siger Jan Bøgh.