KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Virksomheder

Dansk startup sælges i millionhandel: "Det føles rigtigt men vemodigt"

Opdateret 13:50 - Rasmus Makwarth og Ron Cohen skal ikke bekymre sig om lavvande i kassen det næste stykke tid.

Læs også: Martin Thorborg i nyt millionsalg: "Jeg er pissestolt"
For de to it-iværksættere har netop solgt deres 11 mand store virksomhed Opbeat til amerikanske Elastic med 500 ansatte i hele verden. Beløbets størrelse er hemmeligt, men der er ifølge Børsens oplysninger tale om et markant millionbeløb.

“Det drypper ned på os, men også på vores ansatte, der har været en del af aktieoptionsprogrammet, hvilket også er fantastisk. Men det er klart, at Ron og jeg vil være i en dejlig position fremadrettet,” siger Rasmus Makwarth på en telefonforbindelse fra London.

Hvordan skal det fejres?


"Vi tager hele teamet med ud til en stor og lækker middag på tirsdag. Vi har nogle sindssygt dygtige medarbejdere, og jeg glæder mig rigtigt meget til at fejre det med dem."

Vil ansætte flere

Opbeat blev stiftet i København i 2012 og har udviklet en software, der gør det lettere for programmører at eliminere fejl i deres arbejde. Helt konkret sker det ved, at Opbeat kan lokalisere, hvilke koder der f.eks. er medvirkende til, at en app er lang tid om at åbne. Elastic sælger et såkaldt open source-analyseværktøj, der giver kunderne nemmere adgang til tonsvis af data.

Læs også: Jesper Buch i forsvar af udskældte Seed Capital: "Man kan bare sige nej tak"
“Meningen er så, at vores løsning skal integreres i Elastic. Vi synes, det giver super god mening, for vi bruger allerede Elastic i vores daglige arbejde. Rent kulturelt passer vi godt sammen,” lyder det fra Rasmus Makwarth.

Han understreger, at Opbeat bliver i Danmark, selvom man skifter navn og ejerskab.

”Det var meget vigtigt for mig, at vi kunne blive i København. For jeg er altid bekymret for at sælge en virksomhed, der så ender med at blive lukket efter et par år. Det ser vi desværre lidt for ofte. Men vi planlægger at ansætte fem-ti medarbejdere herhjemme i løbet af de næste 12-18 måneder.”

Siden starten har Opbeat rejst mere end 30 mio. kr. i risikovillig kapital, bl.a. fra venturefondene Balderton Capital og Creandum. Derudover har bl.a. Facebook-medstifter Andrew McCollum, Instagram-medstifter Mike Krieger samt de danske business angels Steffen Christensen og Thomas Madsen-Mygdal smidt penge i Opbeat.

Vild rejse

Læs også: Startup-stjerner går i kødet på Seed Capital efter finte med statens penge
“Det har været en vild rejse, og det er en positiv historie om, hvor København er som iværksætterby i dag. Men vi var meget ambitiøse fra starten af og vi ledte hele tiden efter de rigtige folk til projektet. Nu slutter eventyret så for mig,” siger Thomas Madsen-Mygdal, der også tilbage i 2012 skummede fløden ved salget af Podio til Citrix.

Frasalget er kulminationen på en rejse for Opbeat, der flere gange har været op ad bakke.

“Vi havde den udfordring i starten, at vi manglede kapital. Vi havde svært ved at rejse kapital i Danmark og finde folk med ekspertise i it. Heldigvis fik vi Thomas med meget tidligt, og han er en af de få investorer herhjemme, der er klar til at investere så tidligt,” lyder det fra Rasmus Makwarth.

Han forklarer, at salgsprocessen har stået på de sidste par måneder. Og at Opbeat faktisk blev taget på sengen af Elastic, da man allerede havde forhandlet en ny investeringsrunde på plads.

“Det var noget af en rutjsebanetur, for Elastic kom ind ret sent i processen. Vi blev inviteret til deres hovedkontor i Mountain View. Der sad deres adm. direktør så og sagde, at de gerne ville arbejde sammen med os. Og det føltes bare rigtigt,” siger iværksætteren.

Det er dog ikke uden følelser, at han og Ron Cohen nu siger farvel til virksomhedens navn og logo.

“Det er da super vemodigt at skulle sige farvel til sin baby, som man har opfostret. Det har været svært at vænne sig til tanken om, at vores elskede kaffelogo og illustrationer langsomt forsvinder,” siger Rasmus Makwarth.

Han understreger, at han i fremtiden har planer om at investere sin nyskabte formue i iværksættermiljøet.
Læs også: Seed-boss var også chef for statens pengetank
 

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis