SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Virksomheder

Coolshop åbner nyt lager i kampen mod gigant: “Det er helt klart en oprustning”

Coronakrisen har givet et stort rygstød til Coolshop, der nu åbner et nyt lager i Herning som forberedelse til kampen mod Amazon

Medejer af Coolshop Jacob Risgaard kalder det nye lager for en offensiv og en oprustning. Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen
Medejer af Coolshop Jacob Risgaard kalder det nye lager for en offensiv og en oprustning. Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen

Den danske webshop Coolshop, der sælger alt fra legetøj og skønhedsprodukter til elektronik og køkkenredskaber, har fået et stort boost under coronakrisen, hvor omsætningen det sidste halve år har ligget mellem 200 og 400 pct. højere end samme periode sidste år.

Derfor udvider webshoppen nu forretningen med et nyt lager på 10.000 kvadratmeter i Herning.

Ifølge medstifter og medejer Jacob Risgaard, så er der ikke mere plads på lageret i Aalborg, hvor der i dag ligger varer for en kvart mia. kr., og derfor kommer oprustningen nu.

10.000 Så mange kvadratmeter kommer Coolshops nye lager i Herning til at fordele sig på

“Det er en ren offensiv, først og fremmest en juleinvestering, og så beholder vi selvfølgelig lageret efterfølgende, for coronaen har skubbet internethandlen 3-4 år frem i tiden,” siger Jacob Risgaard.

Han frygter ikke, at omsætningen vil falde tilbage, når coronaeffekten engang forsvinder.

“Internethandlen er nok kommet for at blive. Det helt store spørgsmål for os er, om danskerne i fremtiden vælger at støtte op om danskejede virksomheder, der betaler danske skatter, lønninger og afgifter, eller om danskerne er ligeglade med det og så handler i udenlandske butikker, hvis du kan følge, hvad jeg mener,” siger Jacob Risgaard, inden han giver endnu et hint om, hvad det egentlig er, han mener.

“Den her coronaregning skal jo betales af nogen, og der er faktisk kun danske virksomheder til at betale den. Der kommer nok ikke nogen amerikanske firmaer og betaler vores skolelærere eller sygeplejersker,” siger medstifteren.

Til kamp mod Amazon

Det er ikke svært at fange den slet skjulte reference til den amerikanske tech- og e-handelsgigant Amazon, der i øjeblikket er på vej ind i Sverige og har øjet stift rettet mod de nordiske lande.

Er det her en oprustning til kampen mod Amazon?

“Det er helt klart en oprustning. Der er ingen tvivl om, at skal man overhovedet have en chance mod Amazon, så kan man gøre to ting. Man kan rykke sammen i båden og få nogle stordriftsfordele, og så kan man prøve at spille sig selv stor så hurtigt som muligt,” siger Jacob Risgaard.

Vi trøster os med, at vi vokser mest i markeder, hvor Amazon i forvejen er til stede

Jacob Risgaard, medstifter og medejer af Coolshop

Det er dog ikke fordi, at han ligger søvnløs om natten ved tanken om, at den amerikanske gigants medstifter, topchef og verdens rigeste mand, Jeff Bezos, en dag vil sparke døren ind til det danske marked.

“Vi trøster os med, at vi vokser mest i markeder, hvor Amazon i forvejen er til stede, så vi tror på, at vi har en chance. Men det er klart noget, vi tænker på,” forklarer han.

Smækker ikke døren

Vejen til Amazons dominerende markedsposition er blandt andet blevet banet gennem en række opkøb, som har skabt nye markeder for den amerikanske tech-gigant.

Og hvis Jeff Bezos en dag skulle troppe op i Nordjylland hos Jacob Risgaard og de øvrige ejere med en stor pose penge og et tilbud om at købe Coolshop, så vil medstifteren ikke nødvendigvis smække døren uden betænkning.

Først og fremmest understreger han, at han ikke forventer, at sådan et tilbud nogensinde skulle komme.

Ingen hader penge

“Men alt er jo til salg i virkeligheden. Der er jo ikke nogen, der hader penge,” siger han grinende, før tonen igen bliver mere alvorlig.

“Vi driver vores forretning for at lave en masse danske arbejdspladser, og vi har ansat over 100 mennesker de sidste par måneder, så det er vores hovedfokus. Og så har vi det skideskægt på rejsen, det ville jo stoppe, hvis vi sælger det,” siger han.
Amazon kommer – men er du og det danske erhvervsliv klar? Få hjælp til at skabe en business case med Amazon med Børsens uddannelse i salg på Amazon. Læs mere om uddannelsen her.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

BØRSEN

Selvstændig

Podcast