SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Pro selvstændig

Klumme: Bæredygtige krav kommer snigende – søg EU-midler til at komme i gang

De bæredygtige krav kommer i disse måneder snigende til danske virksomheder. Oftest fra kunder man kender i forvejen: Hvad er jeres C02-aftryk, kan I dokumentere en reduktion, har I affaldssortering og kvinder i ledelsen? Og og og? En EU- pulje, som netop er åbnet, giver alle mulighed for at få gratis rådgivning til at komme godt i gang

SMV:Grøn er puljer øremærket til at hjælpe smv'er godt i gang med den grønne omstilling. Brug dem til at komme godt fra start og komme på forkant med de krav, dine kunder om lidt vil stille, skriver Lotte Hansen fra Hansen & Ersbøl Agenda. Foto: Anne Mie Dreves/PR
SMV:Grøn er puljer øremærket til at hjælpe smv'er godt i gang med den grønne omstilling. Brug dem til at komme godt fra start og komme på forkant med de krav, dine kunder om lidt vil stille, skriver Lotte Hansen fra Hansen & Ersbøl Agenda. Foto: Anne Mie Dreves/PR

I forgårs hørte jeg om, hvordan en større dansk virksomhed, havde indkaldt sine over 200 leverandører til et stormøde, hvor de blev bedt om at skrive under på, at de ville dokumentere deres C02-forbrug, og at de ville arbejde på at reducere det. Leverandørerne fik også lige en blanket med til formålet.

Kun meget få af de 200 virksomheder var lige klar til det på stående fod.

Men kære virksomhedsleder, inden for de kommende måneder kommer de samme krav ’til en biograf tæt på dig’. Snart er det måske dig, der står og får lidt svedige håndflader i kantinen hos en af dine store kunder og opdager, at I nok ikke er helt forberedt på de krav, der møder din virksomhed lige om lidt.

Kravene komme fra jeres store kunder, det er dem, der er længst fremme

Kravene komme fra jeres store kunder; det er dem, der er længst fremme, og de gør det både af idealistiske årsager, fordi deres investorer og interessenter forventer det af dem, og fordi de ved, at EU er på vej med krav om dokumentation og mindre forbrug.

De store spørgsmål man bør stille sig selv:

Vil du og din virksomhed vinde tid her i starten, få udfyldt den blanket fra kunden og få sat nogle LED-lamper op?

Eller siger du til dig selv: Det er en forretningsmulighed for mig at få fremtidssikret min forretning, så den bliver mere bæredygtig, med en større indtjening og flere glade kunder, og som sikrer mig flere dygtige unge ansøgere og glade medarbejdere?

Jeg tror mest på den sidste mulighed.

Og det kan gøres enkelt.

Men det er svært for de fleste at komme i gang og ikke mindst at komme i gang rigtigt. Hvis du kommer forkert i gang, og ikke får fokuseret rigtigt, så ender du måske med forbedringer i hjørner af din forretning, der alligevel ikke batter på den lange bane. Og et forkert fokus kan være mindst lige så tidskrævende for dig og dine medarbejdere at udføre.

Begynd her:

Få et overblik over, hvor du har dine største risici for at gøre skade, og hvor du har det største potentiale ved at lave justeringer.

Så skal du i dialog med dine kunder om, hvad de kommer til at kræve næste gang. Dernæst skal du vælge det fokus, hvor din virksomhed skaber størst værdi. Allerbedst få det hele ned i en enkelt plan, som du kan dele.

Søg EU-midler til at komme godt i gang

Puljen fra EU giver mulighed for at søge støtte til at komme i gang og få sat et rigtigt fokus fra start. Du kan få støtte direkte til rådgivning, og her er jeg sikker på, at vi er mange rådgivere, der hellere end gerne vil hjælpe dig.

Ud over støtte til rådgivning, så kan du søge støtte til kompetenceudvikling, og her vil jeg mene, at du lige så godt kan søge det oveni, så du kan få dine medarbejdere med på vognen. Hvis de først er med ombord på denne rejse, vil det være fra dem, den næste store innovation kommer. Og din fordel som smv-leder er, at du er leder af en butik, hvor I ikke behøver vente 100 år på at gå fra tanke til handling.

Så brug denne mulighed. Jeg har set mange EU-puljeansøgninger, og denne er en af de nemmeste og mest enkle, jeg har set indtil videre. God fornøjelse.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast