SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Pro selvstændig

Er du ikke på Amazon endnu? Så hold dig fra den svenske side foreløbig, råder kaffedirektør

“I Sverige kommer du til at vente på kundevolumen, så der tror jeg, at du kommer til at lave for meget arbejde og for lidt salg,” siger Lars Mansfeld-Giese om, hvorfor danske virksomheder skal fravælge Amazon.se som indgangsdør til Amazon. Arkivfoto: Steven Achiam
“I Sverige kommer du til at vente på kundevolumen, så der tror jeg, at du kommer til at lave for meget arbejde og for lidt salg,” siger Lars Mansfeld-Giese om, hvorfor danske virksomheder skal fravælge Amazon.se som indgangsdør til Amazon. Arkivfoto: Steven Achiam

Med Amazons indtog i Sverige er e-handelsgiganten kommet tæt på. Men skal du starte op på Amazon, så se i stedet mod Tyskland eller Storbritannien først, råder chef for kaffefirma

28. oktober gik Amazon.se i luften, og hvis e-handelsgiganten har virket lidt fjern og amerikansk for danske virksomheder, så er den nu ikke længere væk end en køretur over Øresundsbroen.

Amazon vil sådan set meget gerne have flere sælgere ind. Man føler, at armene er åbne

Lars Mansfeld-Giese, adm. direktør i Real Coffee

Men selvom lanceringen i Sverige kan give anledning til at overveje, om platformen skal være en af dine salgskanaler, så er den svenske side ikke noget godt sted at starte op som ny Amazon-sælger.

Det mener stifter og adm. direktør i Real Coffee, Lars Mansfeld-Giese. Virksomheden, der producerer kaffekapsler til Nespresso-maskiner, har solgt på Amazon siden 2017 og er til stede på Amazon i Tyskland, Storbritannien, Frankrig, USA og nu Sverige. Platformen står for 35 pct. af Real Coffee's omsætning.

“I Sverige kommer du til at vente på kundevolumen, så der tror jeg, at du kommer til at lave for meget arbejde og for lidt salg,” siger Lars Mansfeld-Giese om, hvorfor danske virksomheder skal fravælge Amazon.se som indgangsdør til Amazon.

Se mod Tyskland og UK

Han råder i stedet til at prøve at sælge i Tyskland, hvor Amazon i 2019 stod for 27 pct. af e-handelsmarkedet, ifølge Ecommercenews Europe, eller Storbritannien, hvor markedsandelen var på godt 30 pct. i 2019, ifølge UKTechnews.

Først bør du dog undersøge, hvem der allerede sælger produkter, der ligner dit, samt hvilke anmeldelser disse har fået.

“Afhængigt af ens produkt, skal man selvfølgelig altid undersøge: Hvad er konkurrencesituationen i Tyskland og England? Har man noget at bidrage med? Og hvis man har det, så synes jeg man skal prøve i Tyskland og England,” siger Lars Mansfeld-Giese.

Det tager ifølge ham ca. en måneds tid at blive oprettet på Amazon.

“Det svarer lidt til, at du skal have bankkonto i en ny bank i udlandet. De kræver noget legitimation mm. Men Amazon vil sådan set meget gerne have flere sælgere ind. Man føler, at armene er åbne.”Amazon kommer – men er du og det danske erhvervsliv klar? Få hjælp til at skabe en business case med Amazon med Børsens uddannelse i salg på Amazon. Læs mere om uddannelsen her.