Thorning: Vi skal til valg 18. juni

304623_16_9_large_291.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
27. maj 2015 KL.11:10
"Valget er klart, tiden er den rette, og nu er det op til danskerne. Jeg har derfor indstillet til hendes majestæt Dronningen, at der udskrives valg til Folketinget til afholdelse torsdag den 18. juni"

Sådan lød det for få sekunder siden fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde, hvor hun også for alvor tog fat i valgkamps-retorikken og frontalangrebene på sin direkte konkurrent, Lars Løkke Rasmussen (V).

"De næste fem år bliver vi 140.000 flere borgere over 70 år. Der skal være tryghed om deres velfærd og omsorg. Derfor siger jeg nej til nulvækst. Oppositionen vil en anden vej. Her skal hver ledig krone gå til tvivlsomme skattelettelser. Her er der nulvækst, så langt øjet rækker. Her vil blokpolitik afløse det brede samarbejde. Her er Lars Løkke Rasmussen statsminister," siger Helle Thorning-Schmidt.

Ny plan

Statsministeren lagde i sin tale meget vægt på gårsdagens nye plan for, hvordan der skal bruges flere penge i den offentlige sektor.

"Siden 2011 har vi brugt 14 mia mere på at passe på velfærden. Og der er kommet 7000 flere medarbejdere i sundhedsvæsenet. I går fremlagde jeg sammen med økonomi- og indenrigsministeren en økonomisk plan for Danmark, der sikrer fortsatte reformer, og at vi holder styr på pengene," siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun fortsætter:

"Den giver plads til beskedne og målrettede investeringer i vores velfærd. De næste år vil regeringen bruge 3 mia mere på velfærden hvert år. Det er i alt 39 mia frem til 2020. Det er ikke en gaveregn, langt fra, men det er nok til at udbygge og forbedre vores velfærd hvert eneste år."

To spørgsmål til danskerne

Statsministeren havde to spørgsmål med til danskerne:

"Jeg vil de næste 23 dage bede danskerne tage stilling til to spørgsmål. For det første: Hvordan sikrer vi, at Danmark fortsat har fremgang og velstand, uden at vi sætter vores velfærd og fællesskab over styr?
Og for det andet: Hvem skal være statsminister i Danmark?," lød det fra Helle Thorning-Schmidt, der også lagde op til bredt samarbejde med alle partier efter valget.

"Danmark er et fantastisk land. Det er nu vi skal holde fast. Der er ikke plads til eksperimenter. Vi skal passe på det Danmark, vi kender. Jeg glæder mig til de kommende 23 dage," lød det afslutningsvis fra statsministeren.