Thorning og Thulesen Dahl i hård infight om dagpenge

null

304673_16_9_large_375.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
27. maj 2015 KL.21:53
”Velkommen til en debat, hvor stort set alt er tilladt”, lød startskuddet fra TV 2’s Cecilie Beck i aftenens partilederrunde.

Og partilederne havde da også taget de spidse albuer med i debatten om dagpengesystemet. Især statsminister Helle Thorning-Schmidt og Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl tog nogle heftige skudvekslinger.

”Kristian Thulesen Dahl har haft alle tænkelige synspunkter om dagpengesystemet,” lød det fra Thorning, der også kaldte Thulesen Dahls retorik for ”utroligt hul”.

Usympatisk

DF’s leder udstillede til gengæld, at Thorning har ladet dagpengereformen leve, selv om hun har haft et flertal med DF til at slække på kravene.

Hun har bare bevidst stukket hovedet i busken og undladt at invitere til forhandlinger. Og så er det heller ikke "ret sympatisk", at Thorning fedter med pengene, mener Thulesen Dahl.

”Hvis man skal gøre noget ved genoptjeningsreglerne, så det bliver mere attraktivt at tage korttidsjobs , så koster det flere penge. Det er underligt, at Socialdemokraterne siger, at det ikke må koste flere penge, hvis man vil fremtidssikre systemet,” lød det fra Thulesen Dahl.

Helle Thorning-Schmidt svarede, at hun allerede havde brugt 4 mia.kr. på at reparere skaderne fra det dagpengesystem, som Dansk Folkeparti var med til at indføre.