Er du klar til skiftet fra medarbejder til leder?

  • Ny leder

    – et kursus, der styrker dig i rollen som leder

Start: 5. oktober 2021

Dårlig ledelse koster

Hver femte opsigelse, der bliver lagt på bordet i danske virksomheder, er på grund af lederen. Det viser data fra en undersøgelse af Konsulenthuset Ballisager i 2019. Så tænk over to ting:

Hvor meget koster det, og hvad kan vi gøre?

Tabet ved at miste en ansat pga. dårlig ledelse afhænger af jobfunktion, branche og den proces, der ledte til ansættelsen. Men måske er det eksakte tal ikke så vigtigt.

Forestillingen om tallets størrelse skal holdes op imod løsningen, der kan sikre, at det sker langt sjældnere. At du som ny leder lykkes med din opgave og ledelsesmæssige ansvar. En løsning, som Børsen Uddannelse i samarbejde med førende specialister i ledelse ønsker at præsentere for dig i et forståeligt, lavpraktisk format.

Vi kalder det “Ny leder”.

,

Varighed: Fem dage

Næste hold: 5. oktober 2021

Børsen Uddannelse
Comwell Portside
Alexandriagade 1
2150 København

 

Se hele videoen her

Som deltager i uddannelsen “Ny leder”, lærer du:

Hvordan du vellykket foretager skiftet fra medarbejder til leder

Hvordan du indtager din nye rolle som leder, og hvordan du giver slip på gamle færdigheder for at få succes i din nye rolle

Hvordan du skaber resultater gennem andre via god ledelse

At kommunikere, coache og give feedback til medarbejderne i dit team

Hvordan du sikrer høj performance og trivsel i dit team

Hvordan du håndterer konflikter i teamet og leder i paradokser

Hvordan dine egne personlige styrker og svagheder skal bruges og udvikles i dit arbejde som leder for at få succes i rollen

Din virksomhed får en medarbejder, der:

Har de bedste forudsætninger for at komme godt fra start og få succes i rollen som ny leder

Har dyb indsigt i egne styrker og svagheder og ved, hvordan denne indsigt skal bruges og udvikles i rollen som leder

Er selvsikker i rollen som ny leder og kan skabe sin egen ledelsesidentitet

Har fået dybdegående viden og indsigt i, hvad det vil sige at være leder, og hvordan det adskiller sig fra at være medarbejder

Ved, hvordan man skaber høj perfomance og trivsel i teamet

 

Gennem uddannelsen får du endvidere:

→   De rette forudsætninger for at opnå succes i rollen som leder

→   Lært hvad “springet” kræver af nye færdigheder

→   Styr på hvilke gamle færdigheder, der skal aflæres for at få succes i jobbet

Du får også udarbejdet en erhvervspsykologisk profil, der giver dig dybere selvindsigt og bevidsthed om egne styrker og svagheder – et centralt afsæt for din ledelsesrejse.

Mød din underviser, chefkonsulent Jan Bartram

Jan er chefkonsulent i Lead, og ekspert i at hjælpe nye ledere med at opnå succes i lederrollen. Han arbejder til daglig for en lang række af Danmarks førende organisationer med ledelses- og talentudvikling. Jan har 25 års unik erfaring fra sportens verden som sportschef i AGF og fra store private virksomheder, herunder JP/Politikens Hus og Berlingske Media, hvor han har været HR-direktør.

Jan Bartram
chefkonsulent
Lead

Jan Bartram
chefkonsulent
Lead

Se filmen

Kom godt fra start med et kursus for nye ledere

At gå fra medarbejder til leder kan føles som at blive kastet ud på dybt vand. Med Børsens ”Ny leder ”-kursus får du ledelsesværktøjer, træning og indsigt i, hvad lederrollen kræver. 

Op igennem uddannelsessystemet og på de videregående uddannelser lærer man ikke, hvad det vil sige at være leder i praksis. Skiftet fra medarbejder til leder kan derfor komme som lidt af et chok, hvis ikke man er forberedt på, hvad den nye rolle indebærer. 

”De fleste bliver så at sige kastet ud på dybt vand, og så håber man, at de kan svømme. Det at være leder er en helt anden måde at bruge sig selv på. Og det kan være en barsk affære for både organisation og den nyudnævnte leder, hvis ikke han eller hun lykkes i rollen. Konkret er det dyrt for organisationen, hvis ikke det lykkes, og for den enkelte kan det føles som et nederlag,” siger Jan Bartram, der er chefkonsulent hos Lead og underviser på Børsens ”Ny leder”-uddannelse. Han pointerer, at et kursus for nye ledere derfor kan være rigtig godt givet ud:

”Med en uddannelse får du opbygget nogle gode og sunde vaner fra start, som gør dig i stand til at træffe bedre beslutninger. Du har dermed nogle bedre forudsætninger for at få succes i dit job.”

Tre fokusområder

Børsens uddannelse for nye ledere er bygget op af tre moduler, der hvert består af to dage, og er struktureret om tre fokusområder: det personlige lederskab, forandringsledelse samt det at skabe resultater igennem andre.

”Ud over at du får en grundig indføring i teori og ledelsesværktøjer så kan kurset også ses som et eksperimentarium, hvor du kan afprøve ting og sparre med de andre deltagere. Der er indlagt opgaver på hvert modul samt 30-dages-challenges mellem modulerne, hvor du arbejder med et mål, du har sat dig for,” fortæller Jan Bartram og supplerer, at træningen er lige så vigtig en del af uddannelsen som teorien.

Uddannelsens tre fokusområder

Det personlige lederskab. At du kender dig selv og har styr på egne værdier er afgørende for din måde at bedrive ledelse på. Det personlige lederskab er derfor et af de tre fokusområder på kurset. 

”Det handler om at få en bevidsthed om, hvem du er, og hvilke værdier du har. Det er der ofte ikke tid til, når man bliver udnævnt til leder og bliver kastet ud i driften,” siger Jan Bartram. 

Forandringsledelse. Verden bliver tiltagende mere kompleks. Som leder skal du derfor være forberedt på forandringer og kunne navigere i omskifteligt terræn. 

”Vi mennesker er vanedyr, og vi bliver utrygge, når tingene skal gøres på en ny måde. Som leder skal du kunne håndtere forandringer, gå forrest og sikre, at dine medarbejdere ikke går i panik. Det handler derfor om at kunne forstå forandringens anatomi og at kunne sikre følgeskab blandt medarbejdere,” siger Jan Bartram. 

Skab resultater igennem andre. Når du bliver leder, går du fra at skabe resultaterne selv til at skulle skabe dem igennem andre. Det er groft sagt den helt store forskel mellem at være almindelig medarbejder og leder, fortæller Jan Bartram. 

”For at skabe resultater igennem andre er det afgørende, at du kan kommunikere retningen, og hvor I skal hen, på en meningsfuld måde. Som leder er du katalysator for, at medarbejderne performer godt, og at de kan spille sammen.”

Uanset om du er aspirerende leder, netop startet eller har en vis portion erfaring, så er uddannelsen for dig, der ønsker at kunne:

→   Skifte succesfuldt fra at være medarbejder til leder

   Skabe resultater gennem god ledelse

→   Kommunikere, coache og give feedback

→   Sikre høj performance hos medarbejdere

Du vil efter uddannelsen også have lært at mestre de mest centrale ledelseskompetencer, herunder konflikthåndtering og ledelse i paradokser. Du har derudover fået styrket indsigten i dine egne personlige styrker og svagheder, og i hvordan du bedst muligt bruger dig selv i rollen som leder.

Du skal udvikle dig for at få succes som leder

De kompetencer, der førte dig til hvor du er i dag, vil formentlig ikke være de samme kompetencer der vil sikre dig succes i din nye rolle som leder.

På denne uddannelse lærer du at skelne mellem det at være medarbejder og det at være leder, og du vil efter forløbet ikke længere være i tvivl om dine ledelsesmæssige prioriteter.

Til at hjælpe dig i gang med en vellykket karriere som leder, har vi fundet en ekspert i netop ledelse.

Undgå de mest gængse (og ofte oversete) begynderfejl

I løbet af de fem dage uddannelsen varer, vil du få redskaber til at udfylde din nye rolle som leder og tydeliggøre din ledelsesidentitet med fokus på dine værdier og din personlige vision.

Ved at arbejde effektivt med dit personlige lederskab, får du mere mod og større sikkerhed i din lederrolle. Du undgår også at begå de mest gængse ”begynderfejl”, samtidig med at du udvikler effektive ledelsesvaner allerede i begyndelsen af din lederkarriere.

Din underviser træner ikke jagerpiloter

… men han låner et koncept derfra.

Inden en jagerpilot får lov at flyve selv, skal vedkommende gennem intensiv træning i en simulator. Træning i simulatoren bringer viden ud i hænderne på den studerende. Børsen Uddannelse kalder det læring fra hoved-til-hoved-til-hænder.

På den model har din underviser skabt Børsens udviklingsforløb for nye ledere. Du skal som ny leder ikke sendes retur til din organisation med viden stående på en stak noter – du skal kunne lede.

Et (uvurderligt) netværk af ledere

At blive leder kan være en ensom følelse, da man kan opleve at blive isoleret fra fællesskaber, man før var en del af på arbejdspladsen. Derfor er et vigtigt element ved uddannelsen, at du får et forum hvor du kan dele viden, tanker og udfordringer med ligesindede og samtidig få sparring og feedback i et magtfrit rum.

Du bliver en del af et stærkt netværk bestående af nye ledere – et netværk, der strækker sig langt ud over de seks dage, som denne uddannelse varer.

Tilmeld dig Ny leder

,

Varighed: Fem dage

Næste hold: 5. oktober 2021

Modul 1: 5. og 6. oktober 2021
Modul 2: 9. og 10. november 2021
Modul 3: 7. december 2021

Børsen Uddannelse
Comwell Portside
Alexandriagade 1
2150 København

 

20.000 kr.*/25.000 kr.

Ekskl. moms

*Prisen gælder for Børsen Professionel, Børsen Executive og Børsen Corporate abonnenter.

 

,

Varighed: Fem dage
Modul 1: 5. og 6. oktober 2021
Modul 2: 9. og 10. november 2021
Modul 3: 7. december 2021

Start: 5. oktober 2021

Børsen Uddannelse
Comwell Portside
Alexandriagade 1
2150 København

 

20.000 kr.*/25.000 kr.

Ekskl. moms

*Prisen gælder for Børsen Professionel, Børsen Executive og Børsen Corporate abonnenter.