Spilfirma kværner videre efter magtopgør: Stifter har tjent 58 mio kr på to år

368700_16_9_large_370.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
11. sep 2018 KL.19:07
Et af landets største spilfirmaer Playdead kværner videre, efter et bittert magtopgør var ved at splitte hele virksomheden ad for tre år siden.

I et nyt regnskab tjener den københavnske spilproducent 19 mio. kr., og det bringer det samlede overskud de seneste to år op på 58 mio. kr.

Det er spillet Inside, der udkom forrige år, der sender millioner i lommerne på stifter Arnt Jensen, der i dag ejer 100 pct. af virksomheden. Og dermed har han hurtigt tjent de 50 mio. kr. hjem, som han måtte punge ud for den anden stifter Dino Pattis ejerandel som afslutningen på en flere måneder lang konflikt.

Børsen har været i kontakt med producer og pr-ansvarlig hos Playdead, Mads Wibroe, som har bedt om at få spørgsmål på skrift, men han er ikke vendt tilbage.

15 mio på tre uger

Arnt Jensen og Dino Patti stiftede i 2006 Playdead, som producerer dystret udseende computerspil i høj kvalitet.

Det første spil, Limbo, der ramte markedet i 2010 tjente sin produktionspris på 15 mio. kr. hjem på blot tre uger.

Den kassesucces sendte Playdead op blandt de førende virksomheder i den danske spilbranche sammen med bl.a. IO Interactive, der står bag Hitman. En branche med en samlet omsætning på 1,1 mia. kr. ifølge Producentforeningen.

Men under arbejdet med det andet spil, Inside, knækkede filmen for det mangeårige makkerpar.
De blev uvenner i en grad, så Arnt Jensen helt stoppede med at møde på arbejde, og til sidst var luften så kølig mellem de to stiftere, at advokater måtte overtage dialogen.

Konflikten blev yderligere forværret, efter Dino Patti modtog en opsigelse fra Arnt Jensen og kvitterede ved prompte at fjerne ham som direktør i cvr-registret.

Styrelse skred ind

Arnt Jensens advokat mente dog, at det beroede på en misforståelse, og det endte med, at Erhvervsstyrelsen måtte skride ind og tvinge Dino Patti væk fra ledelsen, fordi styrelsen ikke kunne vurdere, hvem der var den retmæssige direktør.

Dino Patti har forklaret, at han bl.a. var utilfreds med, at det gik for langsomt med at udgive nye spil, men det er ikke hele sandheden.

Den dybereliggende årsag til det bitre slagsmål vil han nemlig aldrig afsløre.

“Jeg har tænkt mig at tage det med i graven,” sagde Dino Patti, da Børsen første gang beskrev konflikten i 2017.

Arnt Jensen har på intet tidspunkt ønsket at kommentere konflikten offentligt.

Nyt spilfirma i England

Selvom Dino Patti fik 50 mio. kr. for halvdelen af sit livsværk har han dog ikke lagt skjul på, hvem der fik den bedste aftale.

“Jeg kan sige, at jeg er gået med til et beløb, der er noget mindre end den faktiske værdi. Jeg ville på ethvert tidspunkt bytte den kompensation, jeg fik for mine aktier, med en mindelig løsning, hvor jeg stadig var direktør,” har Dino Patti tidligere sagt.

Arnt Jensen har i sit private holdingselskab en egenkapital på 70 mio. kr., mens eks-makkeren Dino Patti har en formue på 48 mio. kr.

Efter han nødtvunget måtte forlade Playdead har Dino Patti stiftet et nyt spilfirma, Jumpship, i England.
Her fik han tidligere på året tilført et tocifret millionbeløb fra den børsnoterede kinesiske it-gigant Netease, der har en værdi på Nasdaq i New York på 223 mia. kr.

stvr@borsen.dk