SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Virksomheder

Peter Warnøe og Lars Tvede skyder mio i it-firma - Løvens Hule-investorerne Jesper Buch og Jan Lehrmann er allerede ejere

Løvens Hule-investor Peter Warnøe har sammen med rigmanden Lars Tvede satset 10 mio. kr. på it-virksomheden Plecto, der i forvejen har to af de andre fra hulen, Jesper Buch og Jan Lehrmann, i ejerkredsen.

Warnøe og Tvedes investering, som foretages via selskabet Nordic Eye, giver dem omkring ti pct. af aktierne. Plecto værdisættes dermed til 100 mio. kr.

Selskabet udvikler systemer, der  giver medarbejdere og ledelse i en virksomhed overblik over, hvordan det går ved hjælp af visualisering af KPI'er - key performance indicators.

Plecto med adm. direktør og ejer Kristian Øllegaard i spidsen, skal bruge den nye kapital til fortsat vækst - bl. a. etablering af eget kontor i USA, hvor selskabet uden overhovedet at have reklameret for sig selv allerede har over 100 kunder.

”Kristian Øllegaard har på bare syv år uden at have brugt en eneste krone på international markedsføring etableret Plecto som et performancedrevet og motiverende værktøj, der vækker interesse verden over. Kunderne kommer simpelthen af sig selv, og det gør Plectos platform yderst interessant i sig selv,” siger Peter Warnøe om baggrunden for Nordic Eyes indtræden i ejerkredsen

Medinvestor Lars Tvede lægger vægt på virksomhedens internationale mindset og værdier: ”I USA har man et stort fokus på at levere resultater. Plectos platform er bygget op om skandinaviske værdier som den enkelte medarbejders motivation og en positiv tilgang til performance på arbejdspladsen. Derfor har satsningen på datadrevet og personlig performance båret frugt,” siger Lars Tvede.

Efter den seneste funding-runde har Plecto-stifteren og de øvrige ejere ambitioner om at erobre flere markeder. Udover USA vil selskabet også ind i Storbritannien, hvor effektiv performancemåling er  i høj kurs. Selskabets platform skal også udvides til flere brancher.

"At få Peter Warnøe og Lars Tvede med ombord gør Plectos USA-eventyr sjovere, men også meget mere driftssikkert, fordi vi med investeringen kan forløse Plectos potentiale til at differentiere sig endnu mere fra konkurrenterne,” siger Kristian Øllegaard.

Buch har været med i fem år

Jesper Buch har iøvrigt været med i Plecto i fem år og Jan Lehrmann lidt kortere.

Plecto har endnu aldrig haft sorte tal på bundlinjen, og en del af den friske kapital skal derfor også bruges til at reetablere egenkapitalen, som i det seneste årsregnskab var negativ med et par mio. kr. Omsætningen var i fjor på lidt over 7 mio. kr., og ventes at nærme sig en fordobling i år. Om et par år venter Øllegaard, at toplinjen har rundet 30 mio. kr.


Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Fortælling