Oftest stillede spørgsmål om Børsens gazeller

Virksomheder
Eksklusivt for kunder
04. sep 2012 KL.17:47
Børsens gazellekåringer nærmer sig hastigt. Her er samlet de hyppigst stillede spørgsmål om gazeller og kåringer.

Hvad er en gazelle?

Gazellen er med tiden blevet en del af det danske sprog som et synonym for virksomheder i vækst.

Kort fortalt er Børsens definitionen på en gazelle: En virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

Læs også: Hvorfor lige gazeller

Hvilke virksomheder bliver kåret som gazeller?

Næsten alle virksomhedsstørrelser er i spil til en gazellekåring (med undtagelse af enkeltmandsvirksomheder), bare de lever op til gazellekriterierne:

- A/S eller ApS (Pengeinstitutter er undtaget kravet).
- Min. 1 mio. kr. i omsætning eller 0,5 mio. kroner i bruttoresultat
- Minimum fire regnskaber skal være offentliggjort. Regnskabsperioder på under 12 måneder i udgangsåret frasorteres. Regnskabsperioder på over 12 mdr. i slutåret frasorteres.
- Der skal være vækst i omsætningen/bruttoresultatet i hvert af regnskabsårene.
- Summen af det primære resultat skal være positivt.
- Omsætningen/bruttoresultatet skal mindst være fordoblet i løbet af de seneste fire år.

Det kan både være store og små, nye og gamle virksomheder, men hovedparten af vinderne er små og mellemstore virksomheder.

Hvor længe er man gazelle?


Gazellekåringen foregår hvert år med udgangspunkt i virksomhedens årsregnskaber fire år forinden.

Kåringen er således et bevis på virksomhedens vækst i årene op til titelåret. Gazellerne i 2012 kåres ud fra deres regnskaber i 2008, 2009, 2010 og 2011. Man beholder sin titel, f.eks. gazelle 2012, men for at blive gazelle 2013, kræver det en ny kåring.

Hvor mange virksomheder bliver gazeller flere gange?


Siden 1995 har Børsen kåret 13.215 gazellevirksomheder. For to tredjedele af dem har det været et engangstilfælde. Hver femte gazelle har præsteret at optræde på gazellelisten to gange. Dansk Vindenergi var i 2011 med som gazelle for syvende år i træk.

Hvor finder Børsen gazellerne?

Udgangspunktet for gazelleundersøgelsen er Soliditets database over momsregistrerede virksomheder i Danmark. Soliditet er Nordens største udbyder af kredit- og forretningsinformation på erhverv og privatpersoner.

Skal man selv melde sig til gazelleundersøgelsen?

Hvis din virksomhed opfylder kravene til at være gazellevirksomhed (se gazellekriterierne ovenfor), deltager du helt automatisk i Børsens gazelleundersøgelse.

Hvordan ved jeg, om min virksomhed er en gazelle?


Hvis din virksomhed er en gazelle, modtager du et brev fra Børsen. Her vil du også finde program for konferencerne. Virksomheden får tilsendt et diplom efter de officielle gazellekåringer, som afsluttes 11. oktober.

Hvornår sker der noget?

Du får besked på, om du er gazelle først i september. Beskeden kommer sammen med en invitation til den relevante konference i oktober. Det er gratis for gazellevirksomheder at deltage på konferencen med op til tre medarbejdere.

Må jeg bruge gazellelogoet i min markedsføring?

Ja, du må meget gerne bruge gazellelogoet i din markedsføring, men vent med at offentliggøre, at du er gazelle til efter Børsens officielle kåringer.

Gazellelogoet må ikke ændres, du kan dog bruge det i negativ (hvid på en mørk baggrund). Gazelle-logoet skal stå alene og må ikke indarbejdes i egne logoer. Du finder logoet på gazeller.borsen.dk.
Gazellen indgår ikke længere i gazellelogoet.

Hvor og hvornår afholder Børsen årets konferencer?

I år holder Børsen fire konferencer.

- 3. oktober kårer Børsen Region Nordjyllands vindergazelle i Farsø
- 4. oktober kårer Børsen Region Midtjyllands vindergazelle i Aarhus
- 10. oktober kårer Børsen Region Syddanmarks vindergazelle i Middelfart
- 11. oktober kårer Børsen Region Sjælland og Region Hovedstadens vindergazeller samt den overordnede landsvinder i København

Hvad koster det at deltage i gazellekonferencerne?

Det er gratis for gazellevirksomheder at deltage på konferencerne med op til tre medarbejdere. Derudover har Børsens abonnenter gratis adgang til konferencerne. Har du ikke et abonnement på Børsen, kan du stadig nå at bestille det. Du kan lige nu prøve Børsens abonnement i tre måneder for 875 kr.