Lars Tvede politianmelder Peter Warnøe for bedrageri og mandatsvig: "En ledelsesmæssig farce for åbne gardiner"

396443_16_9_large_815.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. feb 2020 KL.11:47

Serieiværksætter Lars Tvede går nu skridtet videre og anmelder sin tidligere ven, medstifter af venturefonden Nordic Eye, Peter Warnøe, til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) for bedrageri og mandatsvig. 

Det fremgår af en politianmeldelse, der er dateret den 7. februar 2020, som Børsen er besiddelse af. 

"Det er min klare opfattelse, at der er tale om et systematisk og væsentligt misbrug, som rækker tilbage til NEMs (Nordic Eye Management, red.) etablering," skriver Lars Tvede i brevet til bagmandspolitiet. 

Ifølge anmeldelsen er det §279 og §280 i straffeloven, som Lars Tvede mener, at Peter Warnøe har overtrådt i forbindelse med sit arbejde som adm. direktør for Nordic Eye Management, der forvalter investeringerne i venturefonden. Paragraffer, der dækker over bedrageri og mandatsvig. 

Lars Tvede skriver i en besked til Børsen, at han er ked af, at sagen, som har udviklet sig til en magtkamp mellem den Schweiz-bosatte finansmand og Peter Warnøe, er kommet så langt ud.

"Det er dybt beklageligt, at noget, der kunne være løst på en ordentlig og anstændig måde i stedet er blevet til en ledelsesmæssig farce for åbne gardiner. De største tabere er investorerne, herunder mig selv," skriver han. 

Peter Warnøe er ikke overrasket over anmeldelsen. 

"Der er intet nyt i de påstande, som Lars (Tvede, red.) er kommet med, og hans reaktion på at være opsagt og ude af Nordic Eye er helt som forventet," skriver han i en mail. 

Tvede vil gennemtvinge granskning

Lars Tvede blev i slutningen af januar fyret i Nordic Eye og smidt helt ud af fonden, fordi han ifølge den nye formand Niklas Holck, der er udpeget af Peter Warnøe og fungerende adm. direktør Michael Tandrup, har været en del "lille gruppe aktører", som har været med "til at puste til ilden."

"Der har været tale om uanmeldte interessekonflikter, brud på tavshedspligt, advokatskik og loyalitetsforpligtelser. Disse sager er nu overdraget til vores advokater," skrev formanden i brevet, som Børsen er i besiddelse af. 

Sagen om Peter Warnøes bilag opstod, efter nu tidligere medarbejdere i Nordic Eye begyndte at kigge nærmere på den kendte erhvervsmands udgifter i kølvandet på sagen om Peter Warnøes ulovlige lån på mindst 20 mio. kr., der tvang ham væk fra direktørposten i venturefonden. 

Som Børsen tidligere har omtalt, skrev Peter Warnøes nevø, Joakim Warnøe, der også var med til at stifte Nordic Eye, et notat på baggrund af en stikprøve af onklens bilag. Her anklagede han Peter Warnøe for at bruge Nordic Eye-selskabernes penge til private formål. 

På en generalforsamling i Nordic Eye Management i december sidste år besluttede et enstemmigt flertal, at en af skifteretten udpeget granskningsmand skulle endevende alle Peter Warnøes udgifter.

Men den planlagte granskning, der var foreslået af Lars Tvede, blev for nylig bremset, fordi formand Niklas Holck ikke mente, at der er tegn på "systematisk snyd" eller "ekstravagant overforbrug". Derfor gav det ikke mening at bruge en masse tid og penge på at få selskabet gransket. 

Det svarede Lars Tvede igen på ved at stævne Nordic Eye Management i et forsøg på at få retten til at gennemtvinge en granskning. 

stvr@borsen.dk
tobo@borsen.dk