Lars Tvede, Carsten Dilling og PFA-næstformand trækker sig fra Nordic Eye sammen med bestyrelsesformanden efter magtkamp med Warnøe

392163_16_9_large_206.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
02. dec 2019 KL.12:46
Magtkampen om venturefonden Nordic Eye spidser til. Et nyt brev, der forsøger at bane vejen for et comeback til Peter Warnøe, får fire markante profiler til at trække sig fra deres poster. 

Serieinvestor Lars Tvede, der har været med fra begyndelsen og i 2016 var med til at grundlægge Nordic Eye sammen med bl.a. Peter Warnøe, er med øjeblikkelig virkning fortid i venturefondens investor board, erfarer Børsen. 

Bestyrelsesformand i SAS, Carsten Dilling, og næstformand i PFA Pension, Niels-Ulrik Mousten, er også ude af investor board ifølge Børsens oplysninger, og de er alle tre fjernet fra Nordic Eyes hjemmeside. 

Det sker, efter der blev udsendt et brev kort før midnat søndag aften, hvor fungerende direktør Michael Tandrup i fællesskab med Peter Warnøe foreslår, at den orlovsramte serieinvestor vender tilbage til fonden i denne uge.

Også bestyrelsesformand Hans Henrik Klovborg, der repræsenterer fondens største investor, boet efter den afdøde containermilliardær Michael Henriksen, har trukket sig helt fra bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.

Det bekræfter Hans Henrik Klovborg over for Børsen. Han fortsætter - som den eneste - i Nordic Eyes investor board.

Lars Tvede har ikke ønsket at udtale sig, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra Carsten Dilling og Niels-Ulrik Mousten. 

Peter Warnøe er ikke vendt tilbage på Børsens henvendelse. 

Makkerpar sidder på magten

Peter Warnøe har været på orlov, siden Børsen i september kunne afsløre, at den kendte erhvervsmand i årevis ifølge sin revisor har brudt både selskabs- og skattelovgivningen ved at hæve mindst 20 mio. kr. i flere af sine selskaber som ulovlige aktionærlån.

For nylig skrev han på sin private Facebook-profil, at han glædede sig til snart "at trække i arbejdstøjet igen", og nu gør han alvor af det.

Ifølge brevet, som Børsen er i besiddelse af, og som er underskrevet fungerende adm. direktør Michael Tandrup, har Nordic Eyes ledelse i de seneste uger haft "mange drøftelser om det fremtidige ledelsesmæssige set-up."

"Ikke kun i ledelsen og bestyrelsen af management-selskabet, men også i vores investment board for fonden. Det har skabt en uro, som jeg håber, at vi snart kan få en ende på," skriver Michael Tandrup i brevet.

Michael Tandrup og Peter Warnøe foreslår i brevet, at Michael Tandrup foreløbigt fortsætter som adm. direktør, mens Peter Warnøe ifølge forslaget skal have "ansvaret for fortsat at udvikle fondens portefølje af investeringer."

Nicklas Holck, der er investor i venturefonden, stiller ifølge brevet op som ny formand. Han har tidligere arbejdet hos A. P. Møller-Mærsk og har de seneste fem år været managing director for Costamare i Singapore, skriver Michael Tandrup i brevet.

Da Peter Warnøe og Michael Tandrup tilsammen har majoriteten af stemmerne i Nordic Eye Management har makkerparret de facto beslutningsmagten. 

Flere har forladt fonden

Lars Tvede, Carsten Dilling, Niels-Ulrik Mousten og Hans Henrik Klovborg er ikke de eneste, som har forladt venturefonden.

Som Børsen tidligere har skrevet, har også en af de tungeste drenge i den danske finansverden, topchef og medejer af milliardforvalteren Maj Invest, Jeppe Christiansen, trukket sig fra venturefonden.

Det samme har den vigtige amerikanske partner Richard Sussman, der bor i Los Angeles. Richard Sussmann var manden bag Nordic Eyes investering i it-selskabet Weblife, der gav investorerne deres penge syv gange igen, da porteføljevirksomheden blev solgt.

Han var en central brik i Nordic Eyes strategi om at opkøbe amerikanske virksomheder, der ville ind på det europæiske marked, men forlod ifølge sin Linkedin-profil fonden i september.

For et par måneder siden blev Peter Warnøe meldt til politiet af Erhvervsstyrelsen for sine ulovlige lån. Han har flere gange over for Børsen kategorisk afvist, at der tidligere har været en politisag imod ham i forbindelse med aktionærlån.

Men som Børsen skrev i sidste uge, har Peter Warnøe tidligere været i politiets søgelys mistænkt for at tage en række ulovlige aktionærlån. I 2012 blev han både sigtet og afhørt af politiet for to aktionærlån på i alt ca. 9 mio. kr.

Da Børsen første gang skrev om erhvervsmandens ulovlige lån i september, krævede bestyrelsen ifølge Børsens oplysninger en redegørelse fra Peter Warnøe om aktionærlån.

Ifølge Hans Henrik Klovborg fortalte Peter Warnøe dog intet til bestyrelsen om politisagen i 2012.

tobo@borsen.dk
stvr@borsen.dk