Købstilbud på Veloxis: Bud lavere end fredagens lukkekurs

null

391788_16_9_large_984.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
25. nov 2019 KL. 8:39
Den japanske kemivirksomhed Asahi Kasei Pharma har lagt et købstilbud på pharmavirksomheden Veloxis. Et bud, som ligger på 8,9 mia. kr., hvilket svarer til en pris pr. aktie på 6 kr. Det er 60 øre under lukkekursen fredag. 

Af en fondsbørsmeddelelse fremgår det, at bestyrelsen enstemmigt forventes at anbefale et 'ja' til købstilbuddet.  

I Veloxis' ejerkreds sidder storaktionærer som Lundbeckfonden og Novo Holdings, som samlet ejer 80 pct. af aktierne. De ser altså positivt på købstilbuddet, fremgår det af meddelelsen.

De to storaktionærer og bestyrelsen accepterer en pris på 4,45 kr. pr. aktie, mens de resterende aktionærer i selskabet vil få en pris på 6 kr. aktien. 

De 6 kr. svarer til en præmie på 6 pct., når man sammenligner med de seneste 30 dages handel i aktien. 

Over den seneste måned er Veloxis-aktien steget med 73 pct. fra under 3 kr. aktien. Kigger du på kursudviklingen i år, er aktien oppe med over 200 pct. 

En af de ting, som har bidraget positivt til, at kursen er strøget op i år, er, at selskabet i sommer opjusterede forventningerne for året. Det er især produktet Envarsus, som har vind i sejlene. Et lægemiddel til patienter, der har fået en nyretransplantation. 2019 har bl.a. budt på markant salgsfremgang i USA for produktet.  

Selvom købstilbuddet ligger under lukkekursen i fredags, mener bestyrelsesformand i Veloxis, Michael Heffernan, at det er et godt tilbud: 

"Veloxis har skabt væsentlig værdi for alle aktionærer, hvilket vi mener er reflekteret i dette overtagelsestilbud. Vi er begejstrede over det engagement, Asahi Kasei har vist for den videre udvikling af Veloxis, der stadig fastholder Veloxis' fokus på at forbedre transplanterede patienters liv," siger han i meddelelsen.  

Samme melding lyder fra Christoffer Søderberg, der er chef for europæiske investeringer i Novo Holdings: 

"Asahi Kaseis køb af Veloxis er kulminationen på mere end et årtis forskning, udvikling og kommercialisering af life science-innovation, hvilket nu vil komme tusinder af patienter verden over til gode. Vi er stolte af, hvad Veloxis' medarbejdere har opnået, og påskønner, at alle vil fortsætte hos Asahi Kasei," siger han i meddelelsen. 

Lene Skole, som er direktør for Lundbeckfonden, fremhæver i fondsbørsmeddelelsen, at Veloxis har klaret sig godt efter, at selskabet blev udskilt i 2002: 

"Siden Veloxis blev udskilt af H.Lundbeck i 2002 som et early-stage biotek-selskab, har Veloxis været på en spændende rejse, og vi har været en del af denne rejse i mere end 10 år. Vi har stor respekt for den imponerende udvikling og selskabets resultater med at omsætte en unik teknologi til et værdifuldt produkt. Nu er det tid til, at en ny ejer overtager tøjlerne, og vi mener, at Asahi Kasei er den ideelle ejer til at tage Veloxis til næste niveau til glæde for patienter over hele verden."

Opdateres 

Aktie: Veloxis Pharmaceuticals