Iværksætter scorer millioner på salg af app-virksomhed

null

261975_16_9_large_803.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
17. jul 2013 KL.11:30
Den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen har solgt sin app-virksomhed MYMobileSecurity (MMS) til det amerikanske it-selskab MGS.

Selskabet stiftede han i 2009 sammen med to svenske partnere, men i forbindelse med salget har Janus Rægaard Nielsen modtaget 65 pct. af købsprisen - et to-cifret millionbeløb, som kan stige til over 100 mio. kr., hvis app'en bliver en succes hos MGS.

"Vi er ovenud tilfredse med salget, og tidspunktet er rigtigt. I starten var vi næsten alene om markedet, men der er kommet store spillere ind med enorme summer, og det kan vi ikke konkurrere med. Derfor måtte der ske noget," siger Janus Rægaard Nielsen til Børsen.

Rivende udvikling

Sammen med sine svenske partnere forudså han i 2009, at man i fremtiden ville komme til at bruge mobiltelefoner til onlinehandel og netbank. Derfor udviklede de en app, som skulle beskytte de følsomme data.

Det blev hurtigt en succes.

"Vi blev  på kort tid den mest downloadede sikkerheds-app en lang række steder, og pludselig havde vi mere end 100.000 nye downloads om ugen. Så timingen af lanceringen var helt rigtig," siger Janus Rægaard Nielsen.

I dag har MMS, som både findes i betalings- og gratisversion, mere end 6 mio. brugere.

Blev overhalet

Med den hurtige udvikling fulgte også konkurrence, og fra at have haft markedet næsten for sig selv kæmpede MMS pludselig med giganter som McAfee og Norton.

"De store selskaber kan nemt smide 200 mio. kr. for at få fodfæste på markedet. Det kunne vi selvfølgelig ikke konkurrere med, for vi lever af organisk vækst, og det var ikke nok," siger Janus Rægaard Nielsen.

MMS måtte se sig overhalet af de store selskabers sikkerheds-apps.

"Vi kørte i anden spor på motorvejen, men vi kunne se, at andre kørte i syvende. Så vi måtte have nogen ind udefra, hvis vi ikke bare ville være et lille selskab blandt mange andre."

Kunne ikke afslå

Salgsprocessen blev startet, og der var ifølge Janus Rægaard Nielsen mange interesserede købere.

"Men da MGS kom på banen, var der ikke så meget tvivl. De kom med et tilbud, som vi ikke kunne afslå," siger han.

MGS har købt hele virksomheden, men Janus Rægaard Nielsens svenske partnere fortsætter i selskaber sammen med en håndfuld ansatte.

Nye projekter på vej

For den danske iværksætter er det nu slut med arbejdet i MMS, men han har en række andre projekter i støbeskeen. Et af disse er en online brilleforretning, Klartsyn.dk, som han driver med den unge iværksætter Casper Blom.

Janus Rægaard Nielsen arbejder desuden på at skabe et antivirusprogram, hvor fra overskuddet skal gå til velgørende projekter for børn.

Tanken er, at programmet som udgangspunkt er gratis, men brugerne kan siden vælge at betale et valgfrit beløb, som går til velgørenhed. Den danske landsholdsspiller Daniel Agger bliver ambassadør på projektet.