Goldschmidt sætter Kokkedal Slot sat til salg for 150 millioner

389354_16_9_large_572.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. okt 2019 KL.14:54
En af landet mest kendte ejendomme - Kokkedal Slot - forsøges nu solgt af ejendomsinvestoren Mikael Goldschmidt.

M. Goldschmidt Holdings udspil er, at der skal 150 mio. kr. på bordet for at slippe ejerskabet til det historiske slot i Nordsjælland, der i de seneste år har været drevet  som hotel.

”Driften på Kokkedal Slot Copenhagen fortsætter uændret med det høje service- og kvalitetsniveau og den femstjernede luksus, som slottet er kendt for i ind- og udland. Gæster kan fortsat forvente en ekstraordinær oplevelse med et passioneret personale, der brænder for at indfri den enkelte gæsts forventninger og behov”, udtaler Mikael Goldschmidt i en pressemeddelelse, og tilføjer:

”Det er mit ønske at finde en køber, som vil videreføre dette helt unikke ”high end koncept”, og vi vil være meget tålmodige i denne proces, idet vi vil være helt sikre på, at en eventuelt ny ejer vil videreføre dette, så man fortsat vil mærke denne helt særlige magi, som i dag kendetegner slottet.”

Tidligere ejet af Husted-Andersen

Goldschmidt forklarer, at han vil af med slottet for at koncentere sig om kerneforrentningen i M. Goldschmidt Holding, der består af ejerskab af ejendomme for flere mia. kr. samt isenkræmmerkæden Imerco.

Kokkedal Slot Copenhagen Slottet åbnede som hotel i 2011 efter at være blevet overtaget af den nuværende ejer Mikael Goldschmidt.

Under det nye navn Kokkedal Slot Copenhagen, og efter omfattende renovering, fungerer hotellet i dag som et eksklusivt luksusresort ved Øresund nord for København.

“Omfattende renovering" dækker over, at slottet tidligere var i en forfærdelig forfatning, da det stod misligholdt i mange år under Stig Husted-Andersens ejerskab.

Der var svamp og skimmelangreb og både selskabet Kjær & Lassen og Goldschmidt har stået for opgradueringen af slottet til den nuværende standard.

Tilbage i årene 1940-1963 var slottet ejet af Peter Møller Christensen Daell, der stiftede Daells Varehus.

Rådgiverne for M. Goldschmidt Golding er advokatfirmaet Gangsted-Rasmussen fra Danmark og advokatfirmaet Payne Hicks Beach, London.