Ecco køber sin russiske distributør ud: Største investering nogensinde

395011_16_9_large_808.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
28. jan 2020 KL.13:50
Den danske skokoncern Ecco har købt sin russiske distributør Ecco Ros ud.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse. Opkøbet af Ecco Ros er, når det bliver gennemført, den familieejede koncerns største investering nogensinde med en pris på over 1 mia. kr. Det bekræfter Michel Krol, der er global salgschef i Ecco.


Samarbejdet mellem Ecco og den russiske distributør går tilbage til 1993, og i dag driver distributøren 215 butikker med salg af Ecco-sko i Rusland samt en række andre lande, bl.a. Hviderusland og Kasakhstan.

Derudover har Ecco Ros inden for de seneste år øget salget af sko gennem e-handel.

Vil udvikle særlige produkter til Rusland

Opkøbet af den russiske distributør er en del af den danske koncerns strategi om at øge tilstedeværelsen i Rusland, og i fremtiden skal der bl.a. udvikles produkter særligt målrettet det russiske marked.

I dag har Ecco på verdensplan omkring 2250 butikker, som udelukkende sælger Ecco-produkter. Dertil kommer 14.000 andre salgssteder, og globalt har skokoncernen over 21.000 ansatte.

Ecco-koncernen er ejet af den velhavende Kasprzak-familie med bestyrelsesformand Hanni Toosbuy Kasprzak i spidsen. I 2018 havde den sønderjyske koncern en omsætning på 9,8 mia. kr. Indtjeningen landede på 1,5 mia. kr. før skat.