Danske laboratorierobotter skal ud over landets grænser

387041_16_9_large_41.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
02. sep 2019 KL.15:21
Den danske robotvirksomhed, Flow Robotics, med base i København, har indledt et samarbejde med en global leverandør med henblik på at få sin pipetteringsrobot flowbot ONE på markedet i alle nordiske lande og på sigt globalt.

Det oplyser en pressemeddelelse fra Grouleff Communications.

Flow Robotics skal samarbejde med VWR International A/S, der er en global leverandør af udstyr og teknologi til life science-selskaber og forskningslaboratorier, med at accelerere distribution og salg på et marked for robotteknologi.

“Det glæder mig at vi med dette samarbejde nu kan være tættere på vores kunder i et marked med stigende interesse for automatiseringsmuligheder,” siger Annika Isaksson, direktør i Flow Robotics i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Det er vigtigt for Flow Robotics at være der, hvor behovet for at lette belastende arbejdsopgaver er. Lige nu ser vi en stor og stigende interesse for vores produkt i både Danmark og dele af udlandet, og derfor er det rigtig godt at VWR International A/S kan bistå os i opgaven med at nå ud til kunderne.”

I Norden fra 2020 
Robotten flowbot ONE blev lanceret ved årsskiftet. Robotten står hos flere typer laboratorier hos virksomheder i Storkøbenhavn. Også laborantstuderende på uddannelser i København og i Odense bliver undervist i brugen af robotten.

Med den nye aftale forventer Flow Robotics at kunne installere flowbot ONE hos kunder i Norden fra starten af 2020.

“Det er en nyskabende robot som Flow Robotics har udviklet, og vi glæder os til at komme i gang med at formidle produktet til vores kundeskare. Det er et samarbejde, som vi forventer os meget af,” siger Kirsten Gram, administrerende direktør i VWR International A/S i samme pressemeddelelse. 

Slavearbejde
Flow Robotics udvikler og fremstiller væskehåndteringsrobotter til automatisering af laboratorieopgaver. Robotterne skal udføre gentagne, tidskrævende og opslidende manuelle pipetteringsopgaver, der dermed kan frigøre tid til personalet. 

I Flow Robotics' bestyrelse sidder blandt andet Thomas Nagy, tidligere vicedirektør for Novozymes og Niels Bo Theilgaard, tidligere IT direktør for Bang & Olufsen.

Flow Robotics er en dansk spin-off virksomhed fra IT Universitetet i København. Virksomheden blev grundlagt i december 2015 og har i dag ti ansatte.