SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Virksomheder

Danske brødres "tyskermetoder" giver massiv vækst

null

I en branche fyldt med lykkeriddere og gråzoner har det digitale bureau Optimeo valgt at satse på tysk-inspireret grundighed og gennemsigtighed og har inviteret kunderne helt ind i maskinrummet.

Det har givet et boost ind i varmen hos de små- og mellemstore virksomheder, og på blot tre år er Optimeo nu en af branchens største.

”Målet i år er 23 mio. kr. i omsætning, og vi er lige blevet triple AAA-vurderet. Og vi får en gazelle-pris næste år - den er næsten hjemme,” lyder det med slet skjult stolthed fra Kuno Ystrøm, der sammen med broren og medstifteren, Silas Ystrøm, har ramt et hul i reklame- og web-branchen med et velafdæmpet brag.

"Vi måler på alt og vejer på alt og aflønner vores ansatte ud fra resultater hele tiden, så de forbliver skarpe på kundens ønsker"

”De gammeldags webbureauer tilbyder standardløsninger til 10.000 kr., mens reklamebureauernes forkromede løsninger er for dyre, langtrukne og store at entrere med for de små og mellemstore virksomheder, som f.eks. tandlægen. Mange tilbyder skabelonløsninger fra webbureauerne til en alt for billig og uambitiøs pris – og omvendt for mange dyre løsninger fra reklamebureauerne. Det ”hul i markedet” gav os ideen,” fortæller Kuno Ystrøm, der også ville gøre op med branchens tendens til at holde kortene tæt til kroppen.

Opfandt et digitalt vindue

Derfor byggede de to brødre, der har haft et identisk karriere forløb i shipping og på CBS, en digital indgang til Optimeos allerhelligste.

Kunden kan gennem et såkaldt dash-board til hver en tid se præcis, hvor mange timer og penge, der bliver brugt på kundens projekt, og hvor langt man er i processen. Og det har vist sig at være en god forretning.

”Branchen mangler noget midt i mellem til de seriøse virksomheder i mellemstørrelsen, men især også en langt større gennemsigtighed for kunderne, der normalt har været overladt til de mange lykkeriddere, som er kommet til de seneste år. Folk der lige var blevet færdige fra KEA kunne gå ud og lave et webbureau. Hjemmeside-opgaverne blev gjort billige - uden at produkterne blev bedre. Og når en vare over tid bliver for billig og kvaliteten ryger, så er der folk, der gerne vil betale for mere kvalitet,” fortæller Silas Ystrøm, der mener, at en rå og usødet tilgang til kunders nogle gange overambitiøse mål, er den bedste tilgang.

"Vi gør processen gennemsigtig for kunden i stedet for at love guld og grønne skove"


” Virksomheders tidligere dårlige oplevelser med lav effekt og ingen gennemsigtighed i arbejdsprocessen, er så at sige vores levebrød i dag. Vi har også modet til at sige til virksomhederne, at 10.000 kr. får man ikke meget for. Forventningsafstemning er vigtigt,” fastslår Silas Ystrøm, der sammen med broderen voksede op med tysk tv på det sydlige Falster. Redelighed og en bundærlig omgangsform er en del af brødrenes DNA.

Gamechangeren

”Vores processer er ud fra tysk grundighed. Hver minut bliver registreret. Vi måler på alt og vejer på alt og aflønner vores ansatte ud fra resultater hele tiden, så de forbliver skarpe på kundens ønsker. Vores dashboard er vores gamechanger. Vores kunder kan selv gå ind og se, hvad vi bruger tiden de har købt på,” fortæller Silas Ystrøm og bliver igen afbrudt af broderen Kuno:

”Vi gør processen gennemsigtig for kunden i stedet for at love guld og grønne skove. Vi kan jo ikke få alle kunderne ind på side ét på Google, så der er en masse løfter i vores branche, der ikke bliver holdt i sidste ende. Vi skal leve af at skabe en realiseret værdi, så kunderne i anden omgang køber mere hos os,” siger Kuno Ystrøm, der sammen med Silas får rosende ord med på vejen fra en af de tungere drenge i dansk erhvervsliv., Morten Christiansen, adm. direktør i 3 og investor i Optimeo.

Ind med modermælken

”Kuno og Silas har på bare tre år formået at skabe en vækstsucces med et skalerbart koncept, der har været enormt spændende at følge. Det er tydeligt, at de har skabt en succes i en svær branche,” siger direktøren fra teleselskabet 3, der også har investeret i Optimeo, der har hovedkvarter i Ottetallet på Amager hvor 42 medarbejdere og tre kommende nyansatte er ved at omkalfatre en blød branche med ubarmhjertig ærlighed og en tilegnet ”tyskerstil”, som de formulerer det.

"Der er mange, der kaldes os tvillinger og det er vist kun vores mor, der mener, vi er forskellige"

En stil, som de to brødre har fået ind med modermælken i en grad, så det kun er hende, der jo ved, at der er små to år mellem brødrene, og at de derfor ikke er helt så ensrettede som mange går og tror.

”Der er mange, der kaldes os tvillinger og det er vist kun vores mor, der mener, vi er forskellige. Vi tænker ens, men når to brødre laver iværksætteri og investerer al tid og penge i sagen, så går bølgerne også højt ind i mellem,” slutter Kuno Ystrøm. 

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Fortælling