Dansk tøjgigant sælger kendt sportsbrand i milliardhandel

null

362080_16_9_large_247.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
30. apr 2018 KL. 8:42
Den danske tøjgigant IC Group har nu fundet en køber til sit topbrand Peak Performance, og prisen lander på hele 1,9 mia. kr. kontant på gældfri basis.

Det skriver IC Group i en fondsbørsmeddelelse.

Køberen er finske Amer Sports Corporation, der som navnet antyder er solidt funderet indenfor sportsbrands, og er noteret på fondsbørsen i Finland.

Ejer Salomon, Wilson og Atomic

For eksempel ejer Amer Sports mærker som Salomon, Wilson, Atomic og Suunto.

Salget kommer efter et halvt år, hvor bestyrelsen i IC Group har set Peak Performance kritisk efter i sømmene for at afgøre, om IC Group også fremover er den bedste ejer af brandet.

Efter det strategiske review pegede pilen på et salg, og investeringsbanken Rothschild & Co har rådgivet IC Group i processen.

"Den helt rigtige pris"

"Det har været en lang og grundig auktions-proces med mange interesserede og kvalificerede købere, som har skabt de optimale rammer for frasalget af Peak Performance. Vi har ikke blot fået den helt rigtige pris for aktivet til vores aktionærer, vi har også fundet den rigtige langsigtede nye ejer," siger Peter Thorsen, bestyrelsesformand i IC Group.

IC Group står til at hente et nettoprovenu på 1,7 til 1,8 mia kr., og det svarer til 100 til 105 kr per aktie, når der er justeret for transaktionsomkostninger og enkelte gældsposter.

Ekstraordinært udbytte


Pengene vil gå ud til aktionærerne som ekstraordinært udbytte efter salget, der ifølge planen er afsluttet 30. juni.

Salget får ingen betydning for de finansielle forventninger til IC Groups regnskabsår for 2017-18, der afsluttes 30. juni.