Dansk techvirksomhed får millionindsprøjtning fra CBB Mobil-rigmand: Vil børsnoteres i år

395460_16_9_large_33.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
05. feb 2020 KL.18:46
Den danske it-virksomhed Penneo, der arbejder med at automatisere virksomheders digitale workflow, bl.a. gennem digitale underskrifter, vil børsnoteres.

Mere præcist skal børsnoteringen ske i andet kvartal i år. Og selvom der ikke er sat størrelse på beløbet, der skal rejses, så er der lagt planer for, hvordan pengene skal bruges.

Det fortæller Michael Moesgaard Andersen, der er stifter af CBB Mobil, som blev solgt til Telenor for et trecifret millionbeløb i 2004. Derudover er han ny investor i Penneo.

“I første omgang handler børsnoteringen om, at vi søger kapital til at få globaliseret denne her platform,” fortæller Michael Moesgaard Andersen.

Vil noteres på First North

Han og de øvrige ejere har været frem og tilbage mellem hovedbørsen, Nasdaq Copenhagen og lillebroren, First North.

“Virksomheden ligger et sted mellem First North og hovedbørsen. De fordele, der ligger ved at notere sig på First North, er vi tilfredse med, så vi har ikke behov for at gå på hovedbørsen lige nu,” siger investoren, der på sigt har endnu større ambitioner.

“Hvis udviklingen fortsætter som lige nu, så skal vi på Nasdaq i New York,” lyder det fra Michael Moesgaard Andersen.

Tilgangen af CBB Mobil-stifteren, som for en tocifret millioninvestering har fået en ejerandel på 10-15 pct., er noget, der får mundvigene til at pege opad hos adm. direktør og medejer i Penneo, Niels Henrik Rasmussen.

“Vi havde mange, der gerne ville investere. Derfor kiggede vi på kapital, kompetencer og kemi. Vi har fået alle tre ting med Michael Moesgaard Andersen,” siger han fra kontoret på toppen af Vega i København, hvor Penneo netop er flyttet ind.

Står for 60 pct. af alle årsrapporter

Den største kundebase har Penneo, der i 2018 hævede bruttofortjenesten til 17 mio. kr. fra 11 mio. kr. året før og i samme periode fordoblede bundlinjen til godt 2 mio. kr., i revisionsbranchen. Her står virksomheden for knap 60 pct. af alle indberettede årsrapporter til Erhvervsstyrelsen, og det omfatter bl.a. hele revisionsbranchens såkaldte big four, som består af Deloitte, PwC, EY og KPMG.

Og Niels Henrik Rasmussen, der selv er medstifter af it-virksomheden Secunia, som i 2015 blev solgt for omkring 465 mio. kr., mener, at der i dag er et større tidspres på it-virksomheder end tidligere.

“Hvor du engang havde ti år til at udvikle, har du i dag fire år. Udviklingen går så meget stærkere, digitaliseringen overhaler konstant, der kommer nye spillere på markedet med nye adfærdsmønstre. Det går bare stærkere. Så man er nødt til at erkende, at måden, man vinder det her game på, er ved at have de dygtigste folk og lade dem arbejde på en helt speciel måde, som man gør herinde,” siger direktøren for Penneo, der i dag har 44 medarbejdere.

Han bliver bakket op af Michael Moesgaard Andersen.

“Hastighed betyder meget. Mange danske teknologivirksomheder vokser desværre for langsomt og bliver derfor overhalet på den globale scene. Sådan vil det også være med Penneos produkt. Hvis ikke vi får sat nogle internationale fodaftryk rimelig hurtigt, så kommer der bare nogle andre og tager det marked,” siger han.

Netop derfor har de heller intet problem med at fortælle, hvor Penneo skal befinde sig om fem år.

“Vi vil gerne bruge det, vi bygger i dag, som et springbræt,” siger direktøren, inden Michael Moesgaard Andersen bryder ind.

“Vi vil gerne gøre Penneo til en global standard. Lad os bare kalde en spade for en spade.”

jaha@borsen.dk