Dansk betting-komet vokser massivt: Både omsætning og indtjening tordner op

396298_16_9_large_372.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. feb 2020 KL.10:02

Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen har i den grad scoret jackpot med det selskab, som de sammen grundlagde i 2002.

For Better Collective er i dag en global spiller inden for bettingindustrien, et børsnoteret selskab og så kan de to stiftere se tilbage på et år med fuld damp på væksten. 

Omsætningen steg 67 pct. til 67 mio. euro for Better Collective, hvilket svarer til i omegnen af en halv milliard danske kroner. Den organiske omsætningsvækst steg 24 pct., i et år, hvor selskabet har købt massivt op.

Indtjeningen har også taget et pænt nøk op med en vækst i driftsresultatet (ebita) på 69. pct. og ender 27 mio. euru, hvilket svarer til 200 mio. kr. 
 
“Jeg er meget tilfreds med at se, at virksomheden performer i overensstemmelse med vores økonomiske mål for hele året,” udtaler Jesper Søgaard, direktør hos Better Collective, i en meddelelse i forbindelse med det danske selskabs årsregnskab.

Virksomheden ejer over 2000 hjemmesider, der for eksempel har spiltips og værktøjer til at finde det bedste odds på en kamp – herunder bettingexpert.com, der er verdens største sociale netværk for spilinteresserede.

Hjemmesiderne tjener penge på reklamer fra bettingfirmaer, og Better Collective får kommission, hvis en ny bruger opretter sig ved at klikke på et link og begynder at spille på siden.

Better Collectives forretningsmodel kan sammenlignes med Momondo eller Hotels.com, og virksomheden er en af verdens tre største inden for spillebranchen.

En del af strategien er netop at vokse på antallet af sites, og derfor stod der også opkøb på menuen i løbet af 2019, hvor det danske selskab blev de totale ejere af VegasInsider.com, Scoresandodds.comsamt Mybettingsites.co.uk.

Derudover købte Better Collective andele af den amerikanske spilplatform Rical LLC samt Mindway AI, der udvikler softwareløsninger til at identificere problemspillere og adfærd relateret til problemspil.

Better Collective oplyser desuden, at selskabet er i fremskredne forhandlinger med en eSports-virksomhed om et potentielt opkøb for op til 34 mio. euro.

Væksten var ligeledes høj i fjerde kvartal, hvor antallet af nye kunder, der bliver sendt ud til de forskellige sites steg med 118.000 og var en ny rekord. 
 
“I fjerde kvartal leverede Better Collective en rekordhøj omsætning og indtjening til trods for meget lave marginer inden for sports betting i kvartalet. På den anden side var fjerde kvartal et sæsonmæssigt stærkt kvartal med høj spilaktivitet med blandt andet mange kampe i NFL, europæiske fodboldturneringer samt kvalifikationskampe til Euro 2020,” forklarer Jesper Søgaard.

Better Collective har hovedkontor i København og i dag beskæftiger Better Collective flere end 400 ansatte med 13 kontorer i ni lande. Better Collective modtog i 2019 Børsens Gazellepris for niende år i træk. I 2018 blev virksomheden børsnoteret på Nasdaq Stockholm.