Danmark halter bagud på it-teknologi

302526_16_9_large_994.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
15. apr 2015 KL. 6:54
Danmark er de seneste år begyndt at sakke bagud, når det drejer sig om at udnytte mulighederne inden for it. For blot for år siden var Danmark ellers blandt den absolutte globale elite.

I løbet af de seneste fire år er Danmark faldet fra en global 4. plads til en 15. plads på den it-rangliste, som World Economic Forum udgiver hvert år, og som blandt andet er baseret på, hvordan et land formår at udnytte it til at skabe økonomisk vækst.

På trods af faldet er Danmark stadig blandt nogle af verdens bedste lande til at udnytte mulighederne inden for it. Men Stig Yding Sørensen, der er centerchef hos Teknologisk Institut, mener, at vi kan blive bedre.

"Danmark kan få en langt bedre placering ved at udnytte nettets muligheder for deling af information og for inddragelse af borgerne gennem for eksempel sociale medier. Her halter vi bagud," siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det er afgørende, at der politisk satses på at skabe gode konkurrencevilkår for adgang til computere, internet og mobiltelefoni - og på at udnytte teknologierne til deres yderste," siger Stig Yding Sørensen.

Hos it-virksomheden Cisco peger man blandt andet på den offentlige sektor i Danmark, som en af forklaringerne på den faldende placering på ranglisten.

Af listen fremgår det nemlig, at Danmark ligger en 40. plads, når det gælder det offentliges brug af informations- og kommunikationsteknologi.

"Det bremser desværre de it-investeringer, der er så afgørende for at kunne imødegå en digital og forbundet verden," siger Claus Holm, der er direktør for offentlige it-løsninger i Cisco Danmark.

Blandt de nordiske lande ligger Danmark i den tunge ende. Finland (2), Sverige (3) og Norge (5) ligger alle bedre, mens Island ligger på en 19. plads. Øverst på listen ligger Singapore.

/ritzau/