Carlsberg sætter forsigtig kurs mod 10 mia kr

252130_16_9_large_926.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. feb 2013 KL. 7:06
Carlsbergs årsregnskab for 2012 byder på konservative forventninger til det kommende år, hvor bryggeriet sigter mod at lande et driftsoverskud på 10 mia. kr.

Carlsberg omsatte i 2012 for 67,2 mia. kr. og landede et justeret overskud på 5,5 mia. kr. Driftsoverskuddet endte på 9,8 mia. kr.

De vigtige forventninger til 2013 lyder på et resultat af primær drift på ca. 10 mia. kr. og en midt-encifret procentvis stigning i det justerede nettoresultat. Her havde analytikerne håbet på en driftsindtjening omkring 10,5 mia. kr.

Forventningen til indtjeningen i 2013 er hæmmet af ekstraomkostninger på 300-400 mio. kr. til projekter inden for supply chain-integration og business standardisation.

Tilfreds topchef

Desuden tager forventningerne højde for nye udsving i rubelkursen over for euroen, hvor estimatet for driftsresultatet er regnet ud fra en kurs på 42 rubler pr. euro.

Adm. direktør Jørgen Buhl Rasmussen er tilfreds med sit årsregnskabs fremgang, især når man holder det op mod de forsatte problemer på det vesteuropæiske ølmarked, der faldt 1-2 pct. i 2012.

"Vi vil i 2013 fortsat have skarpt fokus på vores kommercielle agenda i alle tre regioner, investere i vores mærker og sikre, at vores salgs- og marketingkompetencer er best-in-class," siger Jørgen Buhl Rasmussen.

Carlsberg-ledelsen vil på grund af sine strategiske oprydninger i 2012 ikke længere give specifikke forventninger til de mere langsigtede overskudsgrader i sine forskellige divisioner, hvilket gør det sværere for analytikerne at vurdere bryggeriets udsigter.

"Vi har besluttet at erstatte vores mål for overskudsgrad på mellemlangt sigt med en klar og enkel målsætning, der afspejler Gruppens hensigt om at generere langsigtet værdi," skriver Carlsberg.

Læs også: Carlsberg opgiver specifikke målsætninger