Brødre henter stor trecifret millioninvestering til californisk it-komet – har rejst mere end 1 milliard siden 2009

null

375511_16_9_large_613.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. jan 2019 KL.12:08
De to brødre Thomas og Christian Pedersen har haft stor succes med at rejse risikovillig vækstkapital til deres fælles it-selskab, Onelogin, siden de i 2011 flyttede til it-mekkaet Silicon Valley i San Francisco, USA.

Onelogin, hvis teknologi samler de ansattes kodeord til forskellige prorammer i et enkelt login – et såkaldt Single Sign-On(SSO), afsluttede i sidste uge en stor investeringsrunde, hvor selskabet rejste 100 mio. dollar, svarende til 650 mio. kr., fra en række investorer. 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside. 

Med millionindsprøjtningen kan it-selskabet meget vel være et skridt tættere på den børsnotering i New York, som de har haft planer om i flere år. 

Rejste 150 mio for syv måneder siden

Runden bliver ledt af den amerikanske venturefond Greenspring Associates og investeringsfonden Silver Lake Waterman, der begge tiltræder som nye investorer i ejerkredsen.

Eksisterende investorer som venturefondene CRV, Scale Venture Partners og Blue Cloud Ventures er også med til at kaste ny vækstkapital efter Onelogin, der har hentet ca. 1,1 mia. kr., siden brødrene stiftede selskabet i 2009.

It-selskabet har de seneste år været igennem adskillige investeringsrunder, og det er ikke mere end syv måneder siden, at Onelogin hentede i underkanten af 150 mio. kr. fra en investorkreds. Året før i 2017 rejste de omkring 65 mio. kr.


Onelogin beskæftiger i dag 250 medarbejdere og har over 2.500 kunder, som primært er lokaliseret på hjemmemarkedet i Nordamerika.

Brødre befandt sig på forskellige kontinenter under opstarten


Brødrene Pedersen startede selskabet i kølvandet på finanskrisen, mens Thomas Pedersen boede i Californien, og broderen Christian stadigvæk residerede i København.

Thomas Pedersen har siden opstarten været adm. direktør i Onelogin, men det ændrede sig ifm. selskabet begyndte at jagte større kunder, forklarer han overfor techmediet TechSavvy.

”I 2017 begyndte vi at fokusere på at få større virksomheder som kunder. Derfor besluttede vi os for at finde en ny CEO(adm. Direktør, red.), der var stærk indenfor go-to-market-strategier på det område. Min styrke er produktinnovation, og vi havde brug for en CEO, der kunne drive væksten,” siger Thomas Pedersen til Techsavvy.

Derfor ansatte selskabet i 2017 Brad Brooks, mens Thomas Pedersen indtog rollen som udviklingsdirektør(CTO, red.).

Sætter kurs mod børsnotering i New York

Med de dugfriske 650 mio. kr. bevæger Onelogin sig tættere på planerne om en børsnotering, som selskabet har flirtet med i en håndfuld år, men som endnu ikke er blevet til noget.

”Vores investorer taler mere og mere om en børsnotering. Det vil i så fald være i New York. Og inden for en periode på tre år, tror jeg godt, det kan komme til at ske, hvis vi eksekverer godt,” sagde Thomas Pedersen til Børsen i 2014.


Selvom børsnoteringen er udeblevet, så er planerne om en børsintroduktion dog stadigvæk intakte, og det er også en del af grunden til, at Brad Brooks blev hentet ind som ny styrmand.

”Vi havde brug for en CEO, som kunne drive væksten hen mod en IPO. Når man har rejst venture capital, forventer ens investorer at få et udbytte på et eller andet tidspunkt, og det kan kun ske ved, at virksomheden bliver købt eller går på børsen,” siger Thomas Pedersen til Techsavvy.

Forventer salgsvækst på 40 til 70 pct

De dugfriske millioner skal gå til at forfølge den hidsige vækstrejse, som Onelogin har planer om, skriver det amerikanske nyhedsmedie CRN, der også har været i kontakt med Onelogin.

Ifølge Brad Brooks forventes den årlige salgsvækst at lande i spændet 40 til 70 pct. I løbet af de næste tre år.

Det er især en yderligere intensivering af indsatsen på det amerikanske marked, der skal være nøglen til væksten, ligesom selskabet har planer om at ekspandere til Europa og siden Asien.