Klumme: Derfor er mindfulness relevant for ejerledere – og det handler ikke om røgelse og religion

Coach Berit Weise giver i denne klumme en smagsprøve på, hvordan ejerledere kan bruge mindfulness til at blive mindre stressede og mere nærværende

20210308-181736-7_ma.jpg
Hanne Anderson, ejerleder i brillefirmaet Fleye, er en af de ejerledere, der har været maks presset i coronakrisen. Ifølge klummeskribent Berit Weise kan øvelse i at være tilstede i nuet, hjælpe dig som ejerleder, til at håndtere stressede perioder og til at finde ro, glæde og tålmodighed. Arkivfoto: Steven Achiam
Pro selvstændig
Eksklusivt for kunder
31. mar 2021 KL.17:00

Mindfulness er ikke bare en “bølge ” fra hippier, yogier eller andet godtfolk. Mindfulness er trivsel, balance og det at være til stede i sit liv, og mangel på mindfulness kan være et resultat af en kultur i acceleration, flugt og stræben efter alt i livet med farlig fart og ubevidst adfærd.

Du kan træne dit sind på lige fod med, at du træner din fysiske krop Berit Weise

Når jeg mener, at mindfulness er vigtigt også for dig som er ejerleder, skyldes det, at din evne til at være til stede med dit nærvær i nuet har en afgørende betydning for, hvor godt du lykkes med at kommunikere og samarbejde.

For vores sind påvirker os konstant, og er vi ude af balance, bliver vi typisk styret af impulser og forstyrrelser. Er dit sind derimod i balance, kan du med ro i sindet bedre træffe de gode beslutninger og kommunikere med overskud og nærvær til dine medarbejdere.

Den gode nyhed er, at du kan træne dit sind på lige fod med, at du træner din fysiske krop. Her kan mindfulness være et nyttigt redskab.

Skal man sidde i lotusstilling?

Der er mange myter om mindfulness, og derfor er det også vigtigt at anvende viden fra forskning og veldokumenterede programmer. Mindfulness er ikke trylleri eller tro, men dybest set human biologi, neurovidenskab og psykologi.

Pro selvstændig

Mindfulness er ikke noget man skal tro på eller ikke tro på, men noget vi alle bevidst kan vælge at styrke med enkle rutiner og metoder.

Så hvordan “foregår” mindfulness helt konkret?

Det kan f.eks. foregå ved, at du tager en pause ind imellem, hvor du med din bevidsthed fokuserer på nuet, som det er lige nu. Om du sidder, står eller ligger ned er lige meget, men i fem minutter tager du et pusterum, hvor du fokuserer på at være i stedet for hele tiden at gøre. Du lægger mærke til, hvordan kroppen helt af sig selv trækker vejret. Indånding fra næsebor til ned i maven og tilbage igen. Åndedræt for åndedræt, hvert enkelt er unikt og sit eget. Du kan trække vejret lidt dybere og ånde ud lidt længere. fem minutter stille og rolig fornemmelse for nyt liv i krop og sind.

Mere mystisk behøver det ikke at være.

Er du mindless eller mindful?

Det modsatte af mindfulness kan vi kalde “mindlessness”, hvor uopmærksomhed får tankerne til at hoppe ud af nuet og flyver ind i fremtiden eller tilbage i fortiden på et ubevidst plan. Du kender det helt sikkert. Du er optaget af noget men dit sind (dit “mind”) er et andet sted med tanker, følelser og forstyrrelser. “Jeg kan ikke finde ro”; “Jeg kan ikke koncentrere mig”, er måske tanker du kender fra dig selv eller folk omkring dig.

Med mindfulness kan du træne din evne til, at være mere opmærksom på det, der sker i øjeblikket, i dig selv, i andre og i omgivelserne. Vi kan træne sindet til at acceptere, hvad der måtte dukke op, uden det at sætte sindet i ubalance. Dermed træner vi vores evne til at håndtere vanskelige situationer, vanskelige personer, kriser og forandringer på en mere hensigtsmæssig måde, uden for meget “støj” og slitage.

Mindfulness kan desuden øge din udholdenhed og gøre dig i stand til hurtigere at skifte retning og se nye muligheder, undgå stress (også i omgivelserne) og reducere mistrivsel, demotivation og relationelle udfordringer i din virksomhed.

At kunne være til stede som leder betyder, at du mentalt selv er i balance og parat til at møde hverdagen, som den er, på godt og ondt. At turde møde op med sin interesse for hvad som helst, der nu måtte komme, kræver at du arbejder med dit eget mindset og er bevidst om, hvordan du møder hverdagens succeshistorier og udfordringer.

Hvis du er i balance med mindfulness, vil du typisk kunne “rumme” alle bevægelser og nyheder i hverdagen.

Mennesker i balance har:

  • Større overskud
  • Bedre hukommelse
  • Mere nærvær
  • Større tillid og evne til samarbejde
  • Mere ro og glæde i hverdagen
  • Mere tålmodighed og accept af situation

Det alt sammen er med til at du som leder går forrest med en bedre attitude og kommunikation.

Og når du leder godt, skaber du bedre resultater hvilket afregnes direkte på bundlinjen.

Tilknyttet artikel


Selvstændige opsøger stresshjælp: “De arbejder rigtig, rigtig hårdt, fordi det er noget, de selv har stablet på benene”

SørenNørgaard_Teamway_AndreasVinther_230221_015.jpg
Søren Nørgaard, stifter af virksomheden Teamway, er en af de mange selvstændige, som har fået øget fokus på deres mentale helbred. Derfor tester han nu en ny app fra banken Lunar med bl.a. yoga og meditation. Foto: Andreas Vinther
Eksklusivt for kunder
25. feb 2021 KL.15:30

Søren Nørgaard stiftede sin første virksomhed som 22-årig og gik med egne ord “meget blåøjet” ind i det. Men allerede efter et par år kunne han mærke, at livet som selvstændig påvirkede hans mentale helbred mere, end han havde forudset.

“Et par år inde i min iværksætterrejse, begyndte jeg at tage det mere alvorligt,” siger Søren Nørgaard, der sidste år stiftede Teamway, en markedsplads for freelancere, som han i dag leder.

Han har endnu ikke oplevet at “gå ned” med stress, men oplever, at iværksættersegmentet er særligt udsatte, når det gælder mentalt helbred.

“Som gruppe tror jeg, at stress og mentale lidelser har været et felt, vi har styret lidt udenom,” siger han.

For at tage vare på sig selv har Teamway-stifteren meldt sig som testperson på en mental sundhedsapp med bl.a. meditationsøvelser og yoga, som banken Lunar snart vil tilbyde sine erhvervskunder. Bankens 6500 erhvervskunder er primært iværksættere, og her oplever chef for erhvervsbanken, Jacob Kirk Faber, at stress er en stor risiko.

Pro selvstændig

“Normalt forholder banker sig til én ting, og det er tal. Der er det mere den økonomiske sundhed, som bankerne kigger efter, hvor vi tror, at den økonomiske og mentale sundhed skal gå hånd i hånd,” siger han.

Flere internationale studier og undersøgelser har tidligere indikeret en sammenhæng mellem mentale lidelser og iværksættere. Tal fra Danica Pension, der forsikrer 35.000 små erhvervsdrivende via partneren Pension for Selvstændige, viser, at psykiske skader, hvoraf stress står for størstedelen, har udgjort 8-9 pct. af skaderne hos de selvstændige siden 2015. De øvrige kunder er først kommet op på samme niveau i 2020.

“Med selvstændige er det meget kendetegnende, at de arbejder rigtig, rigtig hårdt, fordi det er noget, de selv har stablet på benene,” siger skadedirektør i Danica Thomas Skrostrup.

Stress på agendaen

At iværksættere og selvstændige er i risikogruppen for stress er derfor som sådan ikke noget nyt. Men coronakrisen har øget det psykiske pres på danskerne, også de selvstændige.

“Det har været sindssygt,” siger formand for Dansk Iværksætterforening, Peter Kofler. “I de telefonsamtaler, vi har, er stemmerne ved at knække over og i de mails, vi får, er tonen desperat.”

Ifølge ham har det også bidraget til stressen, at mange iværksættere har oplevet sig forfordelt i forhold til lønmodtagere, når Folketinget har strikket hjælpepakker sammen.

Og håndtering af psykisk sundhed kommer i stigende grad på agendaen hos små virksomheder, hvor flere nu gør som Søren Nørgaard og prioriterer den mentale sundhed.

Generelt

Det oplever Monica Diaz, divisionsdirektør for landbrug & erhverv hos Topdanmark, der ifølge egne tal forsikrer ca. 25 pct. af alle danske virksomheder med mellem én til 15 ansatte.

Efterspørgsel stiger

“Vi har de seneste år kunnet mærke en relativt stor stigning i de selvstændiges efterspørgsel på sundhedsløsninger, der kan forbedre forholdene på arbejdspladserne,” fortæller hun

Topdanmark har i flere år tilbudt produktet Topsund, der bl.a. kan screene psykisk helbred, til store virksomheder, hvor fokus på mental og fysisk sundhed længe har været et konkurrenceparameter. Men nu vil forsikringskæmpen rulle løsningen ud blandt de små erhvervsdrivende.

“Nu bliver det også vigtigt for de små virksomheder, hvor der internt typisk ikke er samme ressourcer til at forebygge og håndtere stress,” siger Monica Diaz.