Vestager åbner sag mod dansk telefusion

null

306218_16_9_large_212.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
23. jun 2015 KL.18:35
EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbnet en sag i spørgsmålet om fusionen mellem Telenor og Telia i Danmark. Det erfarer Børsen.

De to selskaber bekendtgjorde sidste år, at de ønsker at slå pjalterne sammen for at skabe en modvægt mod TDC's dominans på telemarkedet.

Den præcise ordlyd af EU-Kommissionens sag mod fusionen er endnu ikke kendt, men Børsen har fået bekræftet fra de to teleselskaber, at de har modtaget sagen tirsdag aften. Det sker i et såkaldt "statement of objections", som ofte kommer i spil i fusionssager.

Selskaber afviser kritik

Telenor og Telia kan ikke genkende de problemer, som EU-Kommissionen rejser i sagen.

"I modsætning til de bekymringer, der rejses, tror vi fuldt og fast på, at fusionen i sidste ende vil være fordelagtig for konkurrencen og danske forbrugere. Vi vil fortsætte i en konstruktiv dialog med EU-Kommissionen for at sikre, at alle bekymringer bliver adresseret ordentligt," skriver de i en pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra EU-kommissær Margrethe Vestager tirsdag.

EU-Kommissionen har givet sig selv en tidsfrist i starten af september til at få afgjort sagen. Margrethe Vestager kan, hvis hun vil, forbyde de to selskaber at fusionere eller stille en række krav til åbning af markedet, i fald selskaberne går sammen.

"Konkurrencen på det danske mobilmarked er hård og vil være det i fremtiden. At kombinere Telia og Telenor i Danmark handler om at skabe en virksomhed med skalafordele og kapacitet til at investere og konkurrere på pris, kvalitet og innovation," skriver de to selskaber i pressemeddelelsen.

De understreger, at de fortsat er sikre på, at fusionen bliver godkendt i anden halvdel af 2015.

Læs mere i Børsen onsdag.