R vandt hård kamp om højere aktiesparekonto: Nu sår DF tvivl om flertal

392252_16_9_large_620.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
03. dec 2019 KL.13:24
Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF stod i samlet front, men det endte med at De Radikale trak sig sejrrigt ud af et af finanslovens mindre, men ikke desto mindre indædte, kampe: nemlig den om at hæve loftet over indskud på den såkaldte aktiesparekonto 100.000 kr. fra i dag 50.000.

Men De Radikales kamp for at sikre, at der fortsat er penge til at hæve det loft kan vise sig forgæves. Dansk Folkeparti, der er en del af flertallet bag den oprindelige aftale om aktiesparekontoen er nemlig slet ikke sikker på, at partiet vil være med til at hæve loftet.

Det fastslår partiformand Kristian Thulesen Dahl, dagen efter at finanslovaftalen mellem regeringen og dens støttepartier er indgået.

Ikke en blomst fra DF's have

“Vi har været skeptiske over for at hæve loftet. Det er ikke en blomst, der er groet i vores have. Det var et kompromis, vi indgik, som vi selvfølgelig står ved. Vi lovede at komme tilbage og diskutere, om loftet skal hæves. Hvis de partier, vi har aftalt det med, ønsker det, diskuterer vi det gerne, uden at vi på forhånd har lovet at hæve loftet," siger Kristian Thulesen Dahl.

Aktiesparekontoen så dagens lys 1. januar i år. Det erklærede formål var at gøre det nemt og økonomisk attraktivt for almindelige borgere at investere i aktier. Over månederne er interessen dalet kraftigt, viste en opgørelse fra Skatteministeriet for nylig.

Heraf fremgik det også, at det hovedsageligt var folk, der i forvejen havde værdipapirer, der brugte kontoen. Men Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, efterlyste mere information, blandt andet om det især var de højtlønnede, der benyttede kontoformen.

DF mangler information

Den information har DF ikke fået endnu, fastslår Kristian Thulesen Dahl. Og det bliver ikke DF, der kommer til at føre an i at presse regeringen til at lægge en kurs, som den selv er imod, på dette punkt.

“Vi regner ikke at tage initiativer. Hvis andre partier ønsker at den skal hæves og vil tage diskussionen med os, så deltager vi selvfølgelig gerne,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Aktiesparekontoen er en særlig konto, hvor man kan indsætte op til 50.000 kr. De penge investeres så i aktier eller aktiefonde. Afkastet beskattes med 17 pct. årligt.