Dansk Erhverv støtter øremærket barsel - kan komme på forhandlingsbordet ved overenskomst

395377_16_9_large_811.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
03. feb 2020 KL.21:00

Brian Mikkelsen går skridtet videre fra to måneders øremærket fædrebarsel og åbner for mere løn i perioden. HK afviser at tage kravet med til overenskomster. 

Midt i de igangværende overenskomstforhandlinger for 600.000 privatansatte smider en af de vægtigste arbejdsgivere ved forhandlingsbordet lidt af en barselsbombe.

Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, bakker nu for første gang op om to måneders øremærket barsel til mænd.

“Som politiker var jeg imod øremærket barsel til mænd. Men de to måneders øremærket barsel til mænd, som EU har besluttet sig for, tager vi i Dansk Erhverv positivt imod. Det vil klart være med til at styrke ligestillingen, så virksomhederne kan få noget diversitet på ledelsesgangene,” siger Brian Mikkelsen.

Åbner for mere løn

Lignende meldinger er allerede kommet fra Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, men Brian Mikkelsen går et skridt videre.

Han åbner nemlig også for, at mere løn til fædre på barsel kan komme på forhandlingsbordet under overenskomstforhandlingerne, der forventes at lande løbende i de kommende måneder.

“Det vil betyde rigtig meget for at få flere kvinder ind i ledelserne. Nu når jeg selv er ude på det private arbejdsmarked, så kan jeg se, at det betyder noget.”

Vil du i overenskomstforhandlingerne så arbejde for, at mænd kan få løn under barsel?

“Det kommer an på, hvad lønmodtagerne forlanger. Det er en forhandling. Vi er ikke afvisende over for, at der bliver bedre muligheder for det. Men det er en forhandling, hvor lønmodtagerne må komme med deres ønsker. Årsagen til, at vi ikke har været ude at sige noget om det før, er af respekt for overenskomstforhandlingerne. Nu siger vi så, at vi ikke er afvisende over for det.”

Så du kan godt se for dig, at man i overenskomstforhandlingerne når frem til, at mænd skal have løn under barsel?


“Jeg siger, at vi er positive over for to måneders øremærket barsel, som EU har vedtaget. Vi er ikke afvisende over for at diskutere yderligere.”

Som eksempelvis løn under barsel?

“Vi er ikke afvisende over for det,” siger Brian Mikkelsen.

HK: Skal kommer fra arbejdsgiverne

Per Tønnesen, formand for HK Handel, og dermed Dansk Erhvervs modpart i overenskomstforhandlingerne, mener, at en eventuel løn under barsel skal komme fra arbejdsgivernes side, hvis det skal blive til noget.

“Hvis arbejdsgiverne ønsker at bære et krav om mere øremærket barsel til mænd ind til bordet ved overenskomstforhandlingerne, så ser vi på det, men så er det et krav, som arbejdsgiverne kommer med. Hvis man ser på de krav, der er fra mit bagland, så står øremærket barsel til mænd ikke højt på listen, som vores tillidsrepræsentanter har stillet,” lyder det fra Per Tønnesen.

Danmarks største fagforbund, 3F, forholder sig neutralt til spørgsmålet om øremærket barsel til mænd under overenskomstforhandlingerne.

“Hvis man ved forhandlingerne på industriens område beslutter sig for, at det er en del af overenskomstforhandlingerne, så er det klart, at så vil vi også se på det i byggeriet. Men ellers er det ikke noget, vi tager med til forhandlingerne med arbejdsgiverne,” siger Claus von Elling, formand for Byggegruppen i 3F.

Den første overenskomstaftale forventes at falde på plads mellem Dansk Industri og Dansk Metal. Dansk Metals formand, Claus Jensen, ønsker ikke at kommentere denne artikel af respekt for de igangværende overenskomstforhandlinger. Heller ikke Dansk Arbejdsgiverforening ønsker at kommentere denne artikel.

Løn vil have effekt

Tine Rostgaard, professor ved forskningscenteret Vive, vurderer, at løn under barsel til mænd vil have en effekt i forhold til at få flere mænd til at gå derhjemme med barnevognen.

“Hvis man indfører øremærket barsel, kan man forvente, at flere fædre tager barsel og også i længere perioder,” siger hun og fortsætter:

“Mange mænd tjener mere end kvinder, og derfor er det sværere for husstandsøkonomien, hvis det er faderen, der tager orlov og går på dagpenge,” siger hun.