Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder

392690_16_9_large_915.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. dec 2019 KL.14:36
Den danske greentechvirksomhed Waturu har siden børsnoteringen på vækstbørsen First North i maj oplevet en tidobling af aktiekursen. 

Aktien er steget fra udbudskursen på 6,875 til 74, en stigning på 976 pct. Alene den seneste måned er aktiekursen gået fra 26 kr. per aktie og til det nuværende kursniveau. 

“Det er meget usædvanligt, at en aktie tidobler på så kort tid. Det er en rigtig markant kursstigning, det er der ingen tvivl om,” siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet. 

Han peger på, at der ikke har været nye meddelelser eller andet fra selskabet. 

“Der forelægger ikke umiddelbart nogle informationer, forklaringer og bevæggrunde, der får nogle til at tænke anderledes,” siger Per Hansen. 

Waturu er en dansk vandteknologi virksomhed, der skal levere varmt, desinficeret og kalkbehandlet vand, samtidig med at der spares på vandet og energien.

Idéen er, at Waturu flytter opvarmningen af vandet fra kælderen frem til tappestedet. Udover at producere varmevandsbeholdere har Waturu også to datterselskaber Watgen Medical og Aquaturu.

Waturu blev børsnoteret i maj og solgte aktier for 17,75 mio. kr. 
Aktie: Waturu Holding

Elastikken bliver strammere


Ifølge Per Hansen har Waturu-aktien nærmest kun kendt en vej fra første handelsdag: Op. 

Allerede på første handelsdag 20. maj røg aktien op i kurs 12,7.

“Waturu er et selskab, der ikke er så gammelt, den forretning og omsætning, de har, er ikke noget man tæller i millioner eller milliarder. Vi ser, at en betydelig del af kursstigningen er forventet efterbevilling af investering i temaer – i dette tilfælde højest sandsynligt det grønne,” siger han. 

“Det, der er lidt usædvanligt, er, hvor langt elastikken skal strækkes mellem, hvordan tingene ser ud i dag, og hvordan nogle håber, de ser ud om fem til seks år. Jo mere du køber ind på en fremtidig vækst, jo større er forventningerne, jo strammere er elastikken, og jo mere ondt gør det, hvis den springer,” siger Per Hansen. 

Selv har stifter og adm. direktør i Waturu, Toke Reedtz, ikke mange kommentarer til aktien

"Mit umiddelbare bud er, at det er en forventning om, at de to datterselskaber Aquaturu A/S og Watgen Medical A/S kan bibringe meget værdi til selskabet, sammen med den generelle interesse for klimateknologi, som kan spare vand og energi og dermed nedbringe CO2 niveauet, det er nok det folk spekulerer i," siger Toke Reedtz.

Seneste fondsbørsmeddelelse lød på, at amerikansk specialist i medicinsk udstyr Jonathan Sorger er indtrådt i bestyrelsen i Watgen Medical, den blev offentlig d. 6. december. 

Selskabets markedsværdi er nu knap 700 mio. kr., selvom selskabet endnu ikke har produkter på hylderne. Men de millioner, som selskabet hentede ved børsnotering, skal netop bruges til at sætte produktionen i gang.