Vestas stiger på opkøbsrygter - C20 alligevel i minus

Penge
Eksklusivt for kunder
15. mar 2012 KL.17:03
C20-indekset lukkede torsdag i et minus på 0,14 pct. til indeks 457, til trods for at investorerne flokkedes om Vestas-aktien, da der var rygter om, at den franske energikæmpe Alstom vil købe den danske vindmølleproducent.

Alstom har ganske vist afvist at være på jagt efter Vestas, men alligevel steg vindaktien 5,5 pct. til kurs 61,10 og blev dermed dagens mest stigende C20-aktie.

Nordea forventer dog ikke, at Alstom for alvor er interesseret i Vestas - selv om det er almindelig kendt, at Alstom, som blandt producerer atomkrafværker og hurtigtoget TGV, mangler aktiviteter inden for vindområdet.

"Dels passer tyske Repower bedre end i Alstoms strategi, og dels er prisen på Vestas trods det store fald i overkanten for Alstom. Så længe spekulationerne fortsætter, vil de store udsving i Vestas-aktien fortsætte. Vi gør dog opmærksom på, at risikoen i Vestas er meget høj på både kort og langt sigt," advarer Nordea i en aktiekommentar.

Medicoaktier trækker ned

C20 blev som nævnt trukket i minus, da en række medicioaktierne trak ned. Coloplast blev bundskraber med et fald på 2,4 pct. til kurs 909.

Også høreapparatproducenten William Demant faldt, og en årsag kan være, at både William Demant og Coloplast fik sænket anbefalingen fra investeringsbanken UBS.

H+H i stormvejr

Uden for C20-indekset var H+H  dagens mest faldende aktie med et minus på 18,9 pct. til kurs 45.

Konkurrencemyndighederne i Tyskland slog onsdag aften fast, at H+H af konkurrencemæssige hensyn ikke indgå i en fusion med Xella, der også er producent af porebeton.Tyske Xella har dog mulighed for at appellere afgørelsen til appelretten i Düsseldorf, forklarer H+H, der hele tiden har afvist tyske Xellas bejlen.

Torsdag fremlagde H+H derudover et nettounderskud for 2011 på 117,5 mio. kr. og et resultat af primær drift før af- og nedskrivninger (EBITDA) på plus 91,5 mio. kr. H+H venter dog indtjeningsfremgang for den fortsættende forretning til et EBITDA før særlige poster på 110-140 mio. kr. for 2012.

SAS stiger

Til gengæld kom der god luft under den ellers trængte SAS-aktie, der steg 13 pct. til kurs 7,65 efter en meddelelse en time før lukketid fra flyselskabet om, at årets to første måneder er gået lidt bedre end ventet.