Statistik: Danmarks bedste og dårligste mæglere

Penge
Eksklusivt for kunder
18. maj 2011 KL.15:29
Står du og skal sælge dit hus, vil du formentlig gerne undgå, at ejendomsmægleren snitter salgsprisen i bund eller ikke kan sælge huset. Se her, hvem du bør snige dig uden om.

For det er trods alt ejendomsmægleren, man lægger sit hus’ skæbne i hænderne på. Det nye boligsite Boligprof.dk har lavet en statistik, der rangerer danske ejendomsmæglere på blandt andet salgsprocent og afslagsprocent.

I den dårlige ende

Nederst på listen over ejendomsmægleres salgsprocenter – hvor mange procent af mæglerens huse til salg, der faktisk bliver solgt - ligger blandt andre ejendomsmæglerselskabet Bredvig med en salgsprocent på 11,1 pct.

”Det kan jeg ikke svare dig på,” svarer Palle Andersen, statsautoriseret ejendomsmægler ved Bredvig, på spørgsmålet om, hvorfor virksomheden ligger nederst. Han vil ikke kommentere tallene yderligere.

Salgsprocent på 90

I den anden ende ligger ejendomsmæglerselskabet LC-Bolig. Indehaver Lizette Christiansen Byrdahl har med virksomheden nået en salgsprocent på 90,2 pct. og en afslagsprocent på -7,9 pct.

”Det er jeg smadder glad for. Det viser, at det arbejde, vi laver, bærer frugt. For der ligger meget arbejde i det,” siger Lizette Christiansen Byrdahl.

Hendes forklaring for den høje placering er, at mæglerne specialiserer sig og går helt lokalt efter boliger i Skovlunde.

Store mæglere ikke bedst

Statistikken viser, at de største mæglere som Nybolig, Home, EDC og Danbolig ikke nødvendigvis er dem, der kan sælge din bolig hurtigst og til den største pris.

Deres salgsprocent ligger mellem 55 og 58 pct. og afslagsprocenten lander på omkring - 8 pct.

Statistikkens talmateriale bygger på tal fra ejendomsmæglernes salgsstatistik på boligsiden.dk og strækker sig fra midten af marts og et år tilbage.

Nyt boligsite

Boligprof.dk gik i luften i dag og man tilbyder blandt andet brugerne en rapport, der giver et realistisk bud på, hvad deres bolig er værd. Prøv en VurderingsGuide her.

Læs også "Hvad er din bolig værd".

Børsen samarbejder med Boligprof.dk om at tilbyde de danske boligejere et værktøj til at vurdere værdien af deres ejendom.