Russiske tal er ikke god læsning i Carlsberg

Penge
Eksklusivt for kunder
19. sep 2011 KL.16:29
Der kan føjes nye rynker til de bekymrede Carlsberg-investorers pander oven på de netop offentliggjorte tal for ølproduktionen i Rusland i august.

Selv om tallene er mindre skrækindjagende end ved første øjekast, når man indregner et svært sammenligningsgrundlag, er det ikke god læsning for Carlsberg-investorer, at ølproduktionen i Rusland dykkede med 16,1 pct. sammenlignet med august 2010.

Det siger Sydbanks Carlsberg-analytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

"Det er noget, der er med til at kaste lys over, at det russiske marked er meget svært i øjeblikket, og minder om, at Carlsberg kommer til at stå over for nogle udfordringer i den kommende tid i kølvandet på de lovgivningsmæssige ændringer, der langsomt bliver implementeret og rammer markedet," siger Morten Imsgard.

Carlsbergs aktiekurs dykkede også øjeblikkeligt, da nyheden tikkede ind, og faldt fra et leje omkring 364 kr. til et stykke under 350 kr. Senere er den dog genrejst til omkring 354 kr., hvilket dog er 4,6 pct. lavere end fredagens lukkekurs.

"Selv på trods af et svært sammenligningsgrundlag var det ikke positiv læsning. Carlsberg har hårdt brug for, at den russiske forbruger får det bedre, og at den disponible indkomst viser vækst. Hvis Rusland kan holde gang i den økonomiske vækst de seneste kvartaler, så ser det lovende ud, men hele den politiske tumult kan også smitte af på Rusland. Får vi en længere periode med decideret recession, vil det også være med til at trykke Rusland og forbrugerne, og det gør det endnu sværere for bryggerierne at navigere," siger Morten Imsgard.

Det er især afgiftsstigninger og begrænsede muligheder for at markedsføre alkoholiske produkter, der har givet Carlsberg udfordringer på det russiske marked.

/Ritzau Finans/