Investor lurer på tre aktier efter kæmpe aktienedtur

396912_16_9_large_32.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
28. feb 2020 KL.16:22
Aktiemarkederne buldrer fredag eftermiddag fortsat nedad, hvor C25-indekset i skrivende stund er faldet 2,54 pct. Dermed er det danske eliteindeks faldet mere end 10 pct. siden toppen forrige torsdag.

Men der kan opstå muligheder i markedet i takt med, at mange investorer trykker på sælg-knappen, vurderer den erfarne privatinvestor Peter Bækgaard, der ikke selv har solgt ud på nedturen. Til gengæld lurer han på at købe nye selskaber til porteføljen, som han i forvejen har kigget på et stykke tid.

"Jeg kan altid godt lide, når der er kvalitetsselskaber – sådan som jeg definerer dem – der er kommet ned i pris, så man har en mulighed for at slå til. Ligesom man kunne købe Novo Nordisk for 220 kr. pr. aktie for nogle år siden," fortæller han.

Den mangeårige investor og tidligere børsmægler i USA har tre specifikke selskaber i sigte: Danske William Demant og svenske Biogaia og Atlas Copco.

"Demant er et selskab, der over tid har vist, at de er et højkvalitets-selskab. Aktien er nede med 30 pct. fra sit peak, og det virker som om, at de er kommet ind i periode, hvor de også kan vise lidt mere vækst end de har gjort i den forgange periode," lyder det om den danske høreapparatvirksomhed, der den forgangne uge er faldet over 10 pct. og fredag eftermiddag handles i kurs 208 kr. pr. aktie.

"Så er der Biogaia, der sælger probiotika. Det er et marked, der er i strukturel vækst, og de vokser mere end markedet. De har en meget høj indtjeningsgrad og ingen gæld på deres balance. Generelt besidder de alle de kvaliteter, jeg godt kan lide ved kvalitetsselskaber," lyder det videre.

Heller ikke Biogaia er gået fri af sidste uges kursfald og er nede med ca. 11,5 pct. den sidste uge.

Sidst men ikke mindst er der Atlas Copco, hvor A-aktien er faldet ca. 8 pct. i løbet af den forgangne uge, mens B-aktien er nede med ca. 9 pct. i samme periode.

"Jeg er meget forelsket i Atlas Copco, så hvis den sætter sig, er det et af de selskaber, jeg godt kunne finde på at købe op i," siger han.

Den erfarne investor gør sig ikke selv i at forsøge at time markedet, og med den seneste tids kursfald er priserne ved at ligge på et niveau, hvor det kan betale sig at slå til, lyder vurderingen.

"Vi er ved at være der. Når der er et fald på over 10 pct., og nogen aktier er faldet over 15 pct., så begynder jeg at synes, at det er interessant," siger han og tilføjer, at han køber op ad flere omgange.

"Jeg køber nok over en tre eller fire gange. Så det kan være jeg samler noget op, for jeg synes vi er ved at være på et interessant niveau, og så samler mere op igen i næste uge og ugen efter," siger han. 

Aktienedtur kan nå 20 pct.

Selv ejer Peter Bækgaard ikke mange af de cykliske-aktier, der er blandt dem, der mærker følgerne af coronavirussen allermest.

"Man kan sige, at der er selskaber som Mærsk, DSV, måske bryggerierne, der kommer til at se en direkte negativ økonomisk påvirkning på kort sigt," lyder det fra investoren, der derfor godt kan se logikken i, at aktierne for disse selskaber har været særlig udbredt.

"Omvendt giver det ikke meget mening for mig, at de selskaber, hvor indtjeningen er upåvirket, falder i samme tempo," siger han.

Overordnet vurderer investoren, at aktiemarkedet kan komme endnu længere ned.

"Vi kommer fra en alltime-high, så vi kan nok godt falde 20 pct. på S&P 500 eller på de danske aktier. Det kan vi meget nemt," siger han.