Finn Nørbygård går fra hus og hjem

Penge
Eksklusivt for kunder
15. aug 2009 KL.11:30
Danske Bank har sagt stop og tvangssælger alt, hvad entertaineren Finn Nørbygård ejer og har.

"Jeg har mistet alt, hvad jeg ejer og har, og jeg må gå fra hus og hjem," siger han i et interview i radioudsendelsen Cafe Hack på DR P4, der sendes imorgen søndag.

Om det ender med en reel personlig konkurs i Skifteretten giver Finn Nørbygård ikke noget entydigt svar på over for borsen.dk.

"Jeg tror det ikke, men jeg har heller ikke den store forstand på de ting. Hvilket ord, man bruger, går jeg ikke så meget op i," siger han.

Finn Nørbygård mistede med et slag et trecifret millionbeløb, da det sidste år viste sig, at hans ejerandel i IT Factory ikke var en krone værd. En stor bid af ejerandelen i virksomheden havde entertaineren belånt i sin bank - Danske Bank - for at foretage nye investeringer, og det udløser det privatøkonomiske kollaps. Banken vil have sine penge nu.

I tiden op til IT Factory-sagens afsløring var Finn Nørbygårds private formue på 37 mio. kr. forsvundet som en følge af nedturen på verdens børser. Danske Bank var sat til at forvalte pengene for ham, efter at han i 12 år havde haft dem anbragt hos Formuepleje i Århus.

Ventede en aftale med banken

Tidligere har Finn Nørbygård udtalt, at han regnede med at det ville være tilstrækkeligt at sælge et par sommerhuse, nogle obligationer og aktier samt måske den store bil - en Mercedes til 600.000 kr. - for at få en aftale med banken.

Han var dog i et interview med Berlingske Business noget modstræbende over for at sælge ud af sine aktier.

"Mine aktier er jo også faldet, så det er nok ikke lige der, vi skal sælge ud. Det ville jo være galimatias at sælge dem nu. Men de kan jo også sagtens komme tilbage i løbet af nogle år - og gør de det, så bliver jeg jo igen en temmelig velhavende mand. Så dem regner jeg ikke med at røre," sagde han i december sidste år.

Men der bliver ingen aftale med Danske Bank og topchef Peter Straarup, som Finn Nørbygård i februar kaldte "en mand af format".

"Flyttebilen er bestilt," siger entertaineren i interviewet.

Tvivl om præcise beløb

I følge Finn Nørbygård værdisatte Danske Bank selv hans ejerandel i IT Factory til mindst 800 mio. kr., umiddelbart inden direktør Stein Baggers svindel blev afsløret. Hvor hårdt belånt dette beløb blev - og om Danske Bank står for hele denne belåning - står ikke klart.

Interviewet gør det klart, at Finn Nørbygård var ude i noget af en underdrivelse, da han i december fortalte pressen, at hans ejerandel i IT Factory var omkring 200 mio. kr. værd. På daværende tidspunkt oplyste han, at tæt på halvdelen af det beløb var belånt.

"Når jeg slynger det tal ud, så er det udtryk for meget overordnet hovedregning. Tal siger mig ikke en pind," siger Finn Nørbygård til borsen.dk.