Tuborg Julebryg sidder solidt på juleøltronen

353622_16_9_large_267.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
03. nov 2017 KL.18:29
I dag kl. 20.59 begynder årets J-dag, eller for de uindviede - det er her årets julebryg fra Carlsberg og flere andre bryggerier for første gang i år knappes op.

J-dagen har været en kommerciel festlighed siden 1990, hvor bryggeriet for første gang besøgte udvalgte bodegaer, spillesteder og barer landet over med gratis juleøl til de første.

Salgsstatistik for sidste års ølsalg viser, at det er den klassiske Tuborg Julebryg, der sidder solidt på markedet med en volumeandel på 34,51 pct., mens den anden mest populære julebryg er fra Ceres – Hvidtøl Jul, efterfulgt af Harboe Julebryg med henholdsvis 8,64 pct. og 7,78 pct. i volumeandel.

På en fjerde til tiendeplads ligger Royal X-Mas Blue, Royal X-Mas White, Kongens Bryg Hvidtøl Jul, Harboe Julebryg Luxus, Carl's Jul,Thy og Jacobsen Golden Naked Christmas Ale.

Carlsberg oplyser, at der er brygget 8 mio. liter Tuborg Julebryg i år, og at en del af bryggen deles ud af 396 ansatte på 454 steder rundt omkring i landet, desuden kommer J-dag i år også til Sverige, Island, Schweiz og Rumænien.

J-dag er altid første fredag i november, og det har det været siden 1999. Tidligere blev J-dag afholdt anden onsdag i november, men der var givetvis en del gymnasieelever, der havde en svær torsdag efterfølgende.