SAS på vej med reaktion på ulovlig strejke

300343_16_9_large_170.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
01. mar 2015 KL.15:58
Luftfartsselskabet SAS vil senere i dag komme med en reaktion på, at det strejkende kabinepersonale nægter at genoptage deres arbejde, sådan som Arbejdsretten afgjorde ved middagstid.

Ifølge Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF, risikerer de strejkende at miste deres job ved at tilsidesætte Arbejdsrettens afgørelse.

Kabinepersonalet strejker, fordi SAS vil flytte en række medlemmer over i det nyindkøbte Cimber, hvilket betyder, at de får en overenskomst med dårligere forhold.

"Uanset hvor rationelt, CAU (fagforeningen for kabinepersonalet, red.) forsøger at forklare virkeligheden, så gør den manglende tillid, at de ikke kan accepterer de præmisser, der bliver stillet op – heller ikke for deres egen fagforening. Samtidig kører de på nogle kræfter, der ligger i yderkanten af følelsesregisteret, så det bliver nogle meget følelsesmæssige reaktioner, siger talsmand for kabinepersonalet Jakob Esposito til TV 2.

"De er af SAS blevet skubbet derud, hvor de næsten føler, at det må briste eller bære - at de bare ikke kan klare mere," fortsætter han.

SAS-direktør Flemming Jensen sagde tidligere på dagen, at han forventer, at de strejkende medarbejdere genoptager arbejdet.