MBA - din genvej til millionløn

Generelt
Eksklusivt for kunder
23. maj 2012 KL. 8:02
En investering i en MBA koster dig 100-500.000 kroner. En udgift som hurtigt kan tjene sig ind i form af højere løn, et større netværk og en bedre stilling. Men se dig for, inden du går på jagt efter de tre bogstaver - der er masser af faldgruber på vejen, skriver Penge & Privatøkonomi.

Engelske gloser som process optimization, risk management og organizational behaviour fylder lokalet i København.

De fem personer rundt om bordet sidder til daglig alle i hver deres ledende stilling i Vestas, Lego, Danfoss, Nordea og Eniro, men i dag diskuterer de potentielle optimeringsmuligheder af strategisk karakter hos vindmøllegiganten Vestas og udvikling af værdikæden hos informationstjenesten Eniro.

Tommy Nielsen er en af de tilstedeværende. I september 2010 begyndte han på en tre-årig Executive MBA på Henley Business School i København.

Til daglig er 38-årige Tommy Nielsen regionschef i Eniro Danmark, hvor han begyndte som salgschef i august 2010.

Han har tidligere gjort karriere inden for salg i andre dele af dansk erhvervsliv, men ønsket om det store strategiske overblik fik ham til at gå i gang med en MBA på deltid sideløbende med fuldtidskarrieren.

"Jeg ønskede ikke at være begrænset til et fagområde, og jeg ville øge mine kompetencer i at kombinere forskellige områder. Når du når et bestemt ledelsesniveau, er det i mindre og mindre grad det enkelte faglige område, du har i fokus. Der handler det mere om at tænke det ind i en større strategisk sammenhæng – så har du specialister til den anden del," siger Tommy Nielsen, der har kæreste, fire sønner og dyrker ironman i den sparsomme fritid.

Økonomisk boost

Tommy Nielsen er langt fra den eneste, der har valgt at tage en Master in Business Administration.

Den hæderkronede amerikanske uddannelse med rødder tilbage til anden halvdel af 1900-tallet har bredt sig til det meste af verden, og i dag byder både USA og Europa på hundredvis af MBA-uddannelser.

Danske erhvervsfolk på jagt efter et karriereløft har kunnet tage uddannelsen herhjemme siden 1986, og i øje blikket kan du få de tre eftertragtede bogstaver på dit cv via 10 danske institutioner – herafer halvdelen offentlige udbydere.

Ud over et karriereboost kan de mange timer med bøger og undervisning også give dig et økonomisk afkast.

Ifølge en undersøgelse fra Henley Business School har den firkantede hue således givet dimittenderne en gennemsnitlig lønstigning på 51 procent tre år efter endt studie, hvilket har bragt de adspurgtes gennemsnitlige bruttoløn op på 1.007.000 kroner.

Du kan både opnå en MBA ved et fuldtidsstudie og ved et deltidsstudie, som du tager sideløbende med karrieren. Hos interesse organisationen Lederne oplever kursuschef Marianne Marholt en stigende interesse for at tage uddannelsen – i overvejende grad sideløbende med karrieren.

»Vi kan klart registrere en øget interesse fra vores medlemmer, og flere gør det ud fra ønsket om at flytte sig eller løfte sig karrieremæssigt,« siger hun og peger på, at det er en del af en generel tendens mod et højere uddannelsesniveau.Artiklen er bragt i samarbejde med Penge & Privatøkonomi.