Magasin lukker i City 2 og Kolding

Generelt
Eksklusivt for kunder
11. mar 2005 KL.21:34
Der bliver ryddet godt og grundigt ud i Magasin-butikkerne, efter at de nye islandske ejere er kommet på banen. Selskabet bag stormagasinerne oplyser her sent fredag aften, at det lukker butikkerne i indkøbscentret City 2 i Høje Tåstrup samt i Kolding.
Det sker bare to uger efter at en tilsvarende meddelelse blev givet om lukning af stormagasinet i Aalborg.
Meddelelsen er blevet sendt til Københavns Fondsbørs efter samme strategi og på et sandsynligvis meget nøje valgt tidspunkt fredag aften, adskillige timer efter aktiemarkedets lukketid, og samtidig i særdeles god tid inden børsmarkedet åbner igen, hvor nyheden så vil være to et halvt døgn gammel.
Bestyrelsen for selskabet bag Magasin, Th. Wessel & Vett, forklarer i meddelelsen, at den sammen med direktionen i de seneste måneder har "fokuseret på en effektivisering af stormagasinerne, på varesortiment og forretningskoncepter og på de enkelte forretningers lønsomhed."
"Ledelsen må konstatere, at det til dato ikke har været muligt at skabe overskud i de små forretninger, idet de ikke har kunnet indfri kundernes forventninger til vareudvalget i et stormagasin," hedder det videre.
Beslutningen om lukningen kommer til at berøre 58 ledere og fuldtidsmedarbejdere. De steder hvor det er muligt, vil medarbejdere fra City 2 og Kolding blive tilbudt job i de øvrige Magasin-stormagasiner, og koncernen vil tage kontakt til arbejdspladser og forretninger i de to butikscentre med henblik på at hjælpe medarbejderne videre i nye stillinger. De opsagte medarbejdere vil også få tilbud om at deltage i jobsøgningskurser.
Efter beslutningerne inden for bare to uger om at lukke tre Magasin-butikker siger administrerende direktør Peter Husum i en kommentar:
"Vi har herefter ikke planer om at lukke andre forretninger. Organisationen vil nu koncentrere sig om stormagasinerne Kongens Nytorv, Lyngby, Århus, Odense og Rødovre, hvor vi i indeværende år vil investere 85 mio. kr. i nyindretning og udvidelse af salgsarealer. Et bredere sortiment og service er vigtige elementer i at genskabe Magasin som en sund forretning, hvor vi samtidig giver vores kunder den shopping-oplevelse, de forventer."
I Magasins bestyrelse og direktion er man nu af den overbevisning, at en "restrukturering og lukning af de tabsgivende forretninger vil give Magasin en stærk finansiel position i dette regnskabsår."