Udenombanken: Vi låner gerne til udlændinge

314855_16_9_large_205.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
18. nov 2015 KL. 8:56
At de danske banker stiller hårdere krav og er knap så villige til låne penge til udlændinge kom i spotlyset tidligere på ugen, da det kom frem at Finanstilsynet har givet Lån & Spar besked på at stoppe en diskrimerende praksis. 

Lån & Spar krævede nemlig at udlændinge skulle stille med 20 pct. i udbetaling ved et sommerhuskøb. Samme krav bliver danske kunder ikke mødt med.

Hos låneportalen udenombanken.dk oplever bestyrelsesformand Frederik Rovsing, at der er stor interesse for at låne penge fra udlændinge, der er blevet afvist i banken. 

"Vi oplever, at udlændinge henvender sig til os, fordi de ikke bliver taget seriøst i deres bank,” siger Frederik Rovsing i en pressemeddelelse..

Låneportalen har specialiseret sig i at formidle lån til afviste bankkunder, og udlændinge udgør en stor del af den gruppe, fastslår bestyrelsesformanden.

“Vi gør ikke forskel på folk. Hvis man har orden i sin økonomi, er hårdtarbejdende og betaler af på sit lån, så er det for os fløjtende ligegyldigt, om man er født i Mozambique eller Maribo,” siger Frederik Rovsing.

Han understreger, at udenombanken.dk skam stiller krav til udlændinge - de er bare de samme som til danskerne.
.