BØRSEN BÆREDYGTIG
Bæredygtig
I september gik Mærsk med: Nu giver amerikansk startup sig selv tre år til storproduktion af grønt brændstof

Tak fordi du læser med

Danske Bank og PwC er partnere på Børsen Bæredygtig. Derfor kan vi gøre alle vores artikler på Børsen Bæredygtig frit tilgængelige for alle læsere. Det er medvirkende til, at Børsen Bæredygtigs artikler bliver diskuteret vidt og bredt.

Danske Bank og PwC er også parterne på Børsen Bæredygtig, når vi går live og fremhæver en række af de mest spændende grønne projekter i danske virksomheder i Børsen Bæredygtig Cases.

Danske Bank og PwC har ingen indflydelse på indholdet eller andre redaktionelle valg på Børsen Bæredygtig, der skabes af uafhængige og objektive journalister og i den samme høje kvalitet, som du kan finde i resten af Børsen.

Læs mere om partnerskab.

Prometheus Fuels fik sidste år blandt andre Mærsk med som investorer mod et mål, der næsten lyder for godt til at være sandt: At masseproducere grønt brændstof til samme pris som fossile

En mission har de sidste tre-fire år taget fart hos den amerikanske startup Prometheus Fuels, der med rod i Silicon Valley mener at have løst en af de helt store knuder, når det kommer til fremtidens flydende grønne brændsler: At levere dem billigt og i en form, så de kan bruges på nuværende skibe, biler og fly.

Og går alt som planlagt, vil selskabet om tre år kunne sætte gang i en masseproduktion, fortæller stifter og adm. direktør Rob McGinnis, der har lagt vejen forbi Danmark efter nogle dage i Davos.

“Vi er det første selskab, der kan lave elektrobrændsler eller energi om til flydende brændstoffer, som kan konkurrere med fossile brændsler i et åbent marked uden støtte. Det er i virkeligheden den eneste måde at erstatte de fossile på,” siger han om teknologien, der kort fortalt bruger CO2 fra luften og billig elektricitet fra vind og sol til at lave grønne brændstoffer.

Mange konkurrenter er truet af vores planer om så billige brændstoffer Rob McGinnis, stifter, Prometheus Fuels

Teknologien skal dog fortsat bevise evnerne i stor skala, men ifølge Rob McGinnis er selskabet “tæt på at lancere sit først kommercielle system”.

Inspiration fra Ford

Rob McGinnis peger på eksempler fra historien. Henry Fords Model T i 1908. Edisons elpære. Begge eksempler på eksisterende ting, som de færreste dengang havde adgang til, men som Ford og Edison gjorde billigere.

“Prometheus har ikke opfundet syntetiske brændstoffer. Men vi har fundet en måde at gøre dem billige på. Vi mener, at vi følger eksemplerne fra Ford og Edison, og det er virkelig vigtigt. Vi kan ikke fortsætte med at sende 40 gigaton CO2 ud i atmosfæren hvert år.”

2025 forventer Prometheus at opstarte første fabrik

At de kommende brændsler kan bruges på eksisterende biler og skibe, er én af årsagerne til, at Maersk Growth sammen med BMW og andre i efteråret investerede i Prometheus, der i samme periode blev værdiansat til 1,5 mia. dollar og nævnt i forbindelse med Biden-administrationens plan for grønne brændsler til luftfarten.

Peter Votkjaer Jørgensen, partner i Maersk Growth og bestyrelsesmedlem i Prometheus, kalder potentialet lovende.

“Hvis vi om et år får brændstoffer, vi kan teste på, vil det være fint også fra et skaleringsperspektiv,” siger han.

Gang i masseproduktion

Rob McGinnis understreger, at den nuværende verdenssituation med økonomisk usikkerhed og pres på forsyninger udfordrer en perfekt tidslinje. Han satser alligevel på at lancere et kommercielt brændstof i år.

“Og vi mener at kunne tage første spadestik til en fabrik til masseproduktion i 2025.”

Hvis alt bliver 20-30 pct. dyrere, fordi det er grønt, så bliver det meget svært at arbejde med Peter Votkjaer Jørgensen, partner i Maersk Growth og bestyrelsesmedlem i Prometheus

Herfra vil det ifølge direktøren gå hurtigt. Hvert år vil selskabet kunne lave nok systemer til en fabrik til at omdanne 100 gigawatt sol- og vindkraft til brændstof. Nok til at “dekarbonisere alt brændstof i Danmark på tre måneder”, påpeger McGinnis. Eller alt brændstof i Californien på tre år.

“Vores evne til at lave brændstof er kun begrænset af, hvor hurtigt vind og sol bliver opbygget. Det er virkelig hurtigt.”

Ambitionerne er måske også en årsag til, at flere kritiske røster har åbenbaret sig i bl.a. mediet MIT Technology Review, hvor udmeldingerne kaldes for urealistiske.

“Mange konkurrenter er truet af vores planer om så billige brændstoffer, fordi alle andre taler om grønne præmier og vil have folk til at betale fire til fem gange mere end fossile brændstoffer for noget, der ikke bare kan bruges med det samme,” siger Rob McGinnis.

“Men der er en grund til, at vi kan tilbyde et billigt brændstof – vores teknologi er ny, det er konkurrenternes ikke. Vi er stødt på skepsis, fordi der ikke er en klar forståelse af forskellen på, hvordan vi fremstiller vores brændstoffer.”

Prometheus er stiftet i 2019 af Rob McGinnis og har udviklet en teknologi, der fanger CO2 og vand fra luften og via en membran konverterer det til alkohol. Til processen bruges vedvarende energi fra sol og vind. Systemet, der fortsat er en prototype, hedder Tital Fuel Forge og kan ifølge selskabet indfange 4450 ton CO2 om året. I september sidste år rejste selskabet midler fra bl.a. Mærsk og BMW’s investeringsselskaber og Y Combinator og har landet
en aftale med American Airlines om at levere 38
mio. liter
flybrændstof i 2025.

Set i lyset af panikken over den stigende inflation i øjeblikket, kan de grønne præmier risikere at skabe store problemer for omstillingen, mener Peter Votkjaer Jørgensen.

“Hvis alt bliver 20-30 pct. dyrere, fordi det er grønt, så bliver det meget svært at arbejde med. Så ultimativt er det virkelig vigtigt at tænke konkurrencen igennem og op mod fossile brændsler. Det er samme mængde penge i verden, der skal betale for, at vi bliver grønne.”

Børsen Bæredygtig hylder grønne frontløbere

Børsen Bæredygtig har udvalgt årets 50 danske virksomheder, der rykker ved den grønne omstilling med konkrete projekter, og som vi derfor hylder som Børsen Bæredygtig Cases.

Børsen Bæredygtig hylder grønne frontløbere

Børsen Bæredygtig har udvalgt årets 50 danske virksomheder, der rykker ved den grønne omstilling med konkrete projekter, og som vi derfor hylder som Børsen Bæredygtig Cases.

Forsiden af Børsen Bæredygtig

Børsen Bæredygtig hylder grønne frontløbere

Børsen Bæredygtig har udvalgt årets 50 danske virksomheder, der rykker ved den grønne omstilling med konkrete projekter, og som vi derfor hylder som Børsen Bæredygtig Cases.

Børsen Bæredygtig hylder grønne frontløbere

Børsen Bæredygtig har udvalgt årets 50 danske virksomheder, der rykker ved den grønne omstilling med konkrete projekter, og som vi derfor hylder som Børsen Bæredygtig Cases.

BØRSEN BÆREDYGTIG
4. okt 2022